Monday, 3 November 2014

~ Hari Sukan Tadika Kemas | Rantau Panjang, Klang ~


Assalamualaikum wbt...

Disebabkan roh rajin dah sampai..
Cepat2 up story baru...
Kang esok lusa roh malas meresap..
Mau bulan depan baru ada cerita baru...
Itupun kalau ada..

Sukan tadika kemas ni gabungan 4 tadika..
Lebih kurang 120 lebih pelajarnya...
Di Rantau Panjang ni jer ada 6 tadika kemas...
Hari sukan pada hari Ahad, 2/11/14...
Seawal 8.30 pagi dah berkumpul...
Senamrobik dan terus mulakan aktiviti..



Dibahagikan 4 kumpulan..
Setiap kumpulan ada 3 warna rumah..
Azzalea kumpulan 5 tahun perempuan..
Warna rumah hijau..



Belum sarapan dah kena exercise...
Ape hal muka kerut ntah...






Acara pertama - Lari kepit bola..
Naib Johan...








Memasing geram tengok budak ni...
Comel jer lari..



Acara kedua - Bawak pundi kacang..
Naib Johan jugak..









Acara ketiga - Lompat Kambing..
Johan...







Bersama BFF la sangat..



Ucapan perasmian...
Mula2 semua ok..



Dah tak ok semuanya...



Alfi dah test lompat kambing untuk tahun depan..
Good luck adik..


Penyampaian hadiah..



Memasing dah standby plastik sebab confirm sorang dapat 3 hadiah..












Hadiah untuk diri sendiri...
Dan bekas air hijau tu cabutan bertuah...



Bertuah kakak hari tu...

Alhamdulillah, walaupun baru pas kena asma hari Isnin minggu tu..
Siap masuk wad 2 hari..
Tapi Azzalea ok..penat sikit katanya...

~ Hadiah Berkurun ~

Assalamualaikum wbt...

Cepat2 buat post pasal hadiah ni..
Sebab kebelakangan ni aku jarang-jarang masuk contest..
Contest offline langsung takde...last aku hantar power root..
Itupun sehari sebelum raya haji...
Contest online...mana yang sempat...
Tu hadiah pun sendu jer..






 



















Alhamdulillah...
Usaha lagi kalo nak menang besar kan...





Friday, 3 October 2014

~ Aktiviti Cuti Sekolah | Muzium Shah Alam ~

Assalamualaikum wbt...

Mentang2 dah ada anak yang sekolah..
Sekarang dah alert sikit pasal cuti sekolah..
Walaupun anak tak minta bawak jenjalan...
Mak ye yang lebih eksited banding dgn anak..

Cadangnya nak pergi tengok pameran dinosur...
Ingatkan dalam muzium..
So, berlari-lari anak masuk muzium...



















Sekali pameran dinosur kat luar muzium...
Sekali keluar dah tutup da...

Pastu tanpa arah tujuan..
Jenjalan lah pusing2 shah alam tu..
Terjah tempat orkid kat bulatan yang glamour tu..
Tempat yang ok sikit ada pasangan pengantin shoot..
Pergi la lorong yang orkid yer tak berapa nak berbunga...











Pastu jenjalan lagi...
Ada 1 program dengan muzium seni islam kalau tak silap..
Singgah la jap..
Tapi semua program dah habis..
Nak naik kuda pun dah tak boleh..
Hanya mampu tengok jer...










Anak-anak request nak tengok dinosur...
Nanti cuti sekolah mak bawak lagi...