Thursday, 27 October 2016

~ Kemalangan Kecil Part 1 | Alhamdulillah ~

Assalamualaikum wbt..

Pada 5/10/16, kira2 3 minggu lepas aku mengalami kemalangan...
#ikon nangis sedu sedan#
Kira first time aku jatuh moto dengan luka-luka..
Jatuh moto kat jalan raya dengan pakej gigi patah, tercium jalan raya dan luka2 kat tangan...
Selalu tengok orang accident kat emergency dengan luka2 yang merah, berdarah dengan muka ketat sebab sakit sana sini...
Yer, aku pun mengalami yang sama..
Cuma tak seteruk itu la...
#masih pakai selipar#

Ceritanya, aku otw nak balik ofis setelah lunch hour..
Sebelum sampai traffic light, aku nampak seekor anjing sedang melintas..
#skema jer ayat aku wei...#
Anjing ni kekadang dia boleh berhenti atau buat dekkkk je jalan..
Aku pun bukan boleh baca apa yang difikirkan oleh anjing tersebutkan...

Maka, untuk mengelakkan kehilangan nyawa seekor anjing, 
Aku pun elak elak manja..
Brek2 manja, sekali brek moto melekat daaaa...
Aku pun jatuh tersungkur di jalan raya dekat traffic light tu...
Sempat tengok kenderaan kat belakang masa tu...
Nasib takde..
Aku siap boleh baring jap...
Then, sempat matikan enjin moto..

Ada sorang kakak dgn husband dia benti...
Tolong bangunkan aku...
Alhamdulillah boleh bangun...
Aku rasa takde cedera teruk...
So, kakak tu suruh ketepi dulu...
Husband dia angkat moto letak tepi...
Aku siap test moto lagi, hidup ke tak...
Alhamdulillah hidup...

Pastu, disebabkan kredit takde, aku pakai callback maxis kat suami...
Dah 2x tak dpt gak...
Tension gak aku...
Akak tu ckp nt husband dia hantarkan ke klinik...
Akak tu nak masuk keje balik...
Dah tu tinggal sorang2..aku try callback kat abah aku...
Abah aku col, terus nangis2 cakap jatuh moto...
Ha ha..aku cewek orangnya...sikit2 nangis..
Pastu suruh abah col suami aku...

Sementara tunggu suami datang, ada 2 budak sekolah datang...
Tanya kenapa semua bagai...
Budak tu tanya, akak nak ape2 tak..Air ker...
Aku cakap ok...Takde nak pape..
Then, budak tu balik pas pastikan aku ok...

Pastu ada sorang kakak lagi benti..
Abang yang 1st tolong aku pun dtg balik..
Dah berebut nak hantar klinik lak...
Last2 akak tu yg hantar...
Abang tu naik hilux...
Susah plak aku nak naik dengan sakit2 kan...
Akak tu terus hantar klinik dan daftarkan semua...
Tak lama tu, suami pun sampai kat klinik...
Akak tu pun balik masuk ofis dia...

Kecederaan yang nampak dengan mata kasar...

# Luka kat tangan kiri dan kanan
# Pecah bibir atas
# Patah separuh gigi depan...

Alhamdulillah, takde cedera teruk2...

* Bersambung part 2 *

~ynar~

Friday, 14 October 2016

~ KidZania Kuala Lumpur ~

Assalamualaikum wbt...

Tiket hasil kemenangan contest Spritzer..
Nama inche suami
Dapat 4 tiket..
Expired 30 September, 2016...

Mula2 decide kalau tak sempat nak pergi,
atau kekurangan budget ingat nak jual tiket..
Dah post kat FB.. ramai yg tanya tp bila bgtau harga semua tak reply balik..
Aku kira harga 2 budak, 2 dewasa - RM170..
Kalo ikut harga asal RM238..
Jimat 30% dah tu...

Mungkin rezeki anak2 nak pergi, so kita terjah la KidZania tu..
Dari rumah dalam pukul 10 pg, sampai sana lebih  kurang pukul 11 pg la..

Tapi ada drama dari anak2 lak..
Yang Azzalea tak nak masuk, takut la..ape la...
Tapi bila dah dah masuk, dia yang beria nak g sana sini..
Yang Alfi beria nak main..excited gila..
Tapi bila dah masuk, dia diam jer..orang suruh try semua tak nak..
Muncung je mulut...
Macam2 ragam..
Aina jugak behave, dia tau tido, susu dgn main...

Meh la usha2 gambar kat situ...
Yang clear semua dari kamera..
Dari phone semua blur...


































Kelakarnya, Lea & Alfi seronok cari duit...asyik nak kerja..
Tapi keluar duit taknak..
Mak beria suruh masuk MCD, Ayam Brand..
Semua taknak..takut diaorang laparkan..

Last2 duit tu tak simpan bank pun..
Bawak balik pastu sibuk bagi kawan2..
Tak tau nak pergi lagi bila...
Tunggu ada contest lagi,

Enjoy untuk anak2...

~ynar~

Thursday, 13 October 2016

~ Rezeki September | Alhamdulillah ~

Assalamualaikum wbt..

Walaupun hadiah kecil..
Tapi yang seronok nampak nama terpampang tu..
Dah tu ada tulis "Tahniah" @ "Congratulation"..
Tu yang bersemangat sangat..

Rezeki di bulan September..



Conso for Goo.n Diaper Giveaway..
Hadiah Goo.n diapers samples..
Tapi hadiah kena collect masa expo..
Kalau dia bagi satu beg pampers berbaloi gak pergi..


Please collect your prize at MLE MUMMY & BABY EXPO @Shah Alam Convention Centre on 21-23 Oct 2016, 11am-10pm. Thank you & congratulations!


Baru2 ni MLE minta alamat kata nak pos hadiah..
Tapi belum sampai lagi..
So, tunggu je la..



Marrybrown mini contest..
Hadiah RM20 MB Cash Voucher..
Oklah, tak pernah lagi makan MB..

Dah terima voucher yer...
So, nt kita try makan kat MB..



Tiket KidZania dari contest Spritzer..



Goodnite Pillow dari contest Goodnite..


Alhamdulillah atas rezeki dariNya...

~ynar~