Tuesday, 25 September 2012

~ Kemenangan Ke 4, tapi.....~


Kita sambung lak citer kemenangan yang ke 4.. Ni hasil menang dari FB SG Men..

Nak di jadikan cerita, kalau ada game kat fb ni aku akan main guna nama aku dgn nama encik suami aku.. kira salah satu usaha nak menang...kan..kan..kan..

Setelah dijadikan cerita, nama suami aku yang naik..apa-apa pun Alhamdulillah..syukur..aku pun cam terkejut, eh..eh..nama suami ku...menang perfume jer..

Ini dia senarai pemenang..


agak2 yang mana nama encik suami aku??

Kita tunggu hadiahnya..TAPI, ini kira kemenangan aku tau..sebab aku yang main, cuma pakai nama encik suami..har har har...*gelakjahat*

p/s : Nama encik suami, Kamal Rantau..

Update : Hadiah novel dah sampai..so, mood membaca sekarang ni..

Friday, 21 September 2012

~ Kisah Kemenangan ke 3 ~


Salam Jumaat semua..memandangkan bos dah keluar makan, aku pun keluar taring..har har har...Idak la sampai keluar taring..ingat harimau ka..mood nak taip entry rajin lak kebelakangan ni..

Okla, ni nak sambung citer pasal menang lagik..ihik..

Alkisahnya, aku kan suka mintak sample..selalu la terjah macam2 web dan blog..*excited*.. So, kekadang sesetengah web tu untuk sample just isi form, sesetengah kena isi survey, kena main game bagai la...

Untuk kemenangan ni, aku jawab survey dekat Sofy360, 500 pack sample utk yang jawab survey. Tak sangka terpilih, kira bertuah gak la..kot-kot 1000 orang yang mintak, aku terpilih antara 100 orang..tak ke bertuah ???..Giveaway ni sampai 26 September, so kengkawan boleh join.. Alhamdulillah, satu kepuasan dan terapi nak menang lagik..


*sukasangatsangat*

Itu jer nak citer, pasal kemenangan ke 4, next week la kot baru citer.. baru nak buat 5S kat tempat keje ni ha.. office mate lain dah settle..aku gak terhegeh-hegeh..

P/S : untuk kemenangan JS Adiwarna, dapat hadiah 1 novel, dan novelnya kena pilih sendiri.. fenin memikir nak pilih mana satu..sebab banyak sangat novel yang best..



Thursday, 20 September 2012

~ Alhamdulillah..Kemenangan Ke 2 ~


Setelah kisah terjebak, sekarang episod kemenangan..segala usaha berbaloi rasanya..Alhamdulillah...

Kemenangan yang pertama dah aku cerita dekat entry sebelum ni..dari majalah cosmopolitan..

Ni cerita kemenangan yang kedua..dari FB page JS ADIWARNA, memang tak sangka, main masuk jer..ni peraduannya..kena bagi cadangan tempat di Malaysia..harus la aku cadangkan tempat lahir aku...


Page JS Adiwarna

Dan pagi semalam, bos tengah duduk depan nih, nak bincang pasal keje..tiba-tiba ternampak kat wall nama pemenangnya ialah YON NOY, tanpa segan megan selamba jer jerit depan bos, yeay..saya menang..aku pun cam tak percaya, sampai suruh kawan tengok betul ke nama aku...hehehe..*nasib bos tak mara*


*ketukgendangkuatkuat*...tersengih ai...



Inilah yang aku tulis, semua betul tu..memang bangga jadi orang Sekinchan..

Hadiahnya akan diberitahu kemudian, sebab aku pun tak pasti apa hadiahnya...mungkin novel GENG ABCDE dari Hlovate..*peminat Hlovate tau*. Dan terima kasih kat Hlovate sebab dia yang share pasal peraduan ni. Tak kisah hadiah apa..kemenangan tu pun dah satu kepuasan.


Letak la sekepin gambar daerah di Sekinchan...

Ada lagi kisah kemenangan ke 3 & ke 4..tapi jumpa di lain entry..kasik suprise sikit...

*semangatlebihlagik* 

Friday, 14 September 2012

Terjebak Sudah ~ Kemenangan Pertama..


Tajuk kemain lagi, ntah apa yang terjebak kan...ni nak cerita la ni..

Aku pernah citer yang pc kat tempat keje aku dulu takde internet kan..kan..kan..

So, bila dah ada line ni, ter"rajin" lak check fb dan blog yang best2..kira sentiasa online je la..walaupun bos ada kat sebelah..yg penting kerja yg dibagi siap dulu..orait bos!!..

Bila rajin online, kira up to date la sikit kan, rajin la klik sana klik sini..so aku terjebak dengan contest online dengan offline..dan banyak minta sample2 dari page yg offer sample..

Setakat ni sample je banyak aku terima, kemenangan dalam contest baru 1...alhamdulillah...

Aku sharekan gambar sample yang aku terima setakat ni :-



Sample Aurabella, dpt 2 set.


Sample Maggi goreng baru, kena main puzzle kat FB Maggi


Sample Kao Biore


Sample susu Nan, dpt 2 kotak..nama ai dengan encik suami


Sample Joyries..


Sample susu Karihome..


Sample Kao New Asience

Dan ni, SMS kemenangan dari majalah Cosmopolitan..Tropicana Twister yang baru..tapi tak tau nak pergi ambik ke tak hadiahnya..tempat pun tak tau kat mana..nt la try telefon..



Terima kasih majalah Cosmopolitan..nt akan ku cuba menang yang lain..

Contest offline pun banyak gak hantar, cuma rezeki belum menyebelahi aku..segan nak bagitau masuk peraduan apa..ihik...

Inilah kisah terjebak aku..walaupun hanya dapat sample, rasa macam menang hadiah jugak..teruja bila dapat surat / pos laju, senyum memanjang... kalau menang hadiah, mau meloncat aku...apa-apa pun semuanya rezeki...

Terjebak kerana tengok ramai blogger menang peraduan..aku baru nak mencuba...ihik...

Tuesday, 11 September 2012

Aidilfitri kali ini...


Lokasi : Parit 3, Sungai Burong & Felda Keratong 7 a.k.a Chanis..

Kita layan gambar...tapi kualiti amat kureng...sebelum raya tu memang cadang nak beli memori kamera,* memori patah...sedey.. tp agak mahal dari yang biasa..budak tu cakap RM55, tp bagi RM50..lima hengget jer..takple..pakai kamera hp jer..

Perjalanan raya di Parit 3:- 

Jumaat malam balik kampung parit 3 lebih kurang pukul 12 malam dari rumah...singgah di jeram amik lemang 5 batang...mak aii panjang betul lemangnya..padan lar dengan harga, RM16 sebatang..tp ai dapat harga RM14 jer...mungkin customer pertama untuk raya ni..

Sampai kampung pukul 2 lebih kot, aku dgn anak-anak dah membuta...tak tau la ada jammed ke tak..

Gambar di Selangor...


Nasib la agak sedondon..ye ker?


Suami recycle baju nikah, Alfi baju marhaban...maknya dengan Lea je baju baru..kih kih..



Anak ayah la sangat..




Budak ni tengah merajuk..


Cahaya belakang terang sangat..


Macam nak bernasyid plak..



Masing2 nak duduk depan..


Menu hari raya..




Goyang semedang kalau pakai hp..


Ni duit raya saya...


Beraya raya...


Sampai terpejam mata menikmati kuih raya..Alfi Alfi

Perjalanan raya ke Felda Keratong 7 a.k.a Chanis..yeay balik umah mak :-

Kami balik ke Pahang pada raya ke 3, dalam pukul 2 petang bertolak ke Klang dulu, nak transfer apa-apa yang patut dulu. Encik suami pulak nak bagi makan binatang peliharaan dulu.

Perjalanan dari kampung ke Klang selalu dalam 1 jam setengah, tp kalau dah musim perayaan 2 jam lebih baru sampai Klang..jammed sebab accident..

Perjalanan ke Pahang lak, makan masa 6 jam lebih..selalu 4 jam dah sampai..jalan tak jammed tp disebabkan kenderaan banyak..perjalanan agak slow..

Gambar di Pahang..


Sesi tayang duit raya..


Mendung, perjalanan ke Klang..


Dengan mak ai la, ni je gambor yang ada kat Pahang..


Suzanna dengan Aira..


Ni la kampung mak+ayah ai..

Itu je gambar yang ada..suasana raya kali ni agak hambar sikit..apa yang kurang pun tak pasti..Encik suami pun sama, raya tahun ni tak berapa best katanya... Walau apa pun, Syawal nak sampai ke penghujung..semoga kita akan berjumpa lagi Ramadhan di tahun hadapan..






Wednesday, 5 September 2012

Duit raya mak vs anak...????


Blog orang lain semua berlumba-lumba post entry gambar raya..tp aku tak byk gambar raya..lupa + memori kamera patah..jd cam tak best nak pakai kamera hp..ade la gak sekepin dua..nt baru citer..

Ni nak citer sikit pasal duit raya..walaupun aku dah berumur 31tahun, tp still dapat duit raya tau..lagi banyak dari dedulu...

Duit raya mak : RM150 ( RM100 dari bos, RM50 dari mak )
Duit raya anak (2orang) : RM300++..last kira RM300 la..

Duit raya mak : dah belanja barang anak..sebab raya hari tu gaji tak masuk lagikan..duit raya mak pun utk anak juga...pampers, susu..jajan..kira  macam duit raya dorang jugak..

Duit raya anak : belum usik lagi, tunggu habis raya baru bank-in..

Bila nak bank-in ni yang aku malas sikit..utk Lea aku buatkan Amanah Saham Didik, tp bila nak bank-in selalu unit dah habis..ASD ni limited sikit unitnya...tak tau masa bila unit dia masih banyak..

Lea sekarang aku bukakkan Ambank akaun, itupun kebetulan amik sijil Tawas, dia offer untuk buka akaun. Nak buka akaun cuma RM20.00. So, kalo ASD dah habis unit, aku masukkan la kat Ambank.

Untuk Alfi, aku buka akaun Bank Rakyat. Lagipun bila menabung dapat hadiah, dengan syarat-syarat tertentu la..

Untuk masa hadapan kan..



Macam-macam sampul, yang elok aku recycle balik..


Suka sampul dari AIA, design lain sikit..


Duit RM10 aku dah tukarkan kepada RM50..


Atuk keratong bagi paling banyak, RM25


Buka akaun anak-anak aku..


Ada sesiapa tau, bila unit ASD ni masih banyak?? Macam mana nak tau..

Aku rasa aku dah 2x kena, bila dah siap isi borang, g kaunter...unit ASD dah habis...ala, lecehkan.
Kekadang masuk ASB aku jerk..he he he..

Jumpa lagi di lain entry, pasal raya pulak..