Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan 1433H


Selamat menyambut bulan puasa...
Sama-sama la kita memperbanyakkan amalan di bulan Ramadhan...
Dengan harapan kita akan berjumpa lagi di Ramadhan akan datang..


Aku suka sangat lagu ni..so aku sharekan dia..


Harapan Ramadhan - Man Bai & Raihan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Ku memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua



~Farewell Syed Yassin~

Tarikh : 28 June 2012
Lokasi : Lobi tempat kerja i la..

Cerita ni nak masuk sebulan dah..tapi baru je nak tepek gambar dgn kongsi cerita kat sini..Okeyla, Syed Yassin ni satu dept dengan aku..dept aku ni ader 3 org je, bos aku (lelaki), aku dengan Syed jer..jadi la aku mangsa keadaan untuk handle farewell Syed..hehehe..

So, idea yang bos aku bagi nak tapau makanan kat luar atau masak?? kalo tapau dari luar budget lbh sikit la kan..bos aku kata dia volunteer untuk masak..tp bukan dia la masak, wife die masak ler...so, keje aku buat air + beli apa2 yang patut..aku decide buat air laici + beli buah @ kek ke...sebab buat farewell lunch tu kan masa ujung2 bulan, jd budget nak buat macam2 agak sempit sikit...huhuhu..

Kita layan gambar je la..byk gak gambar, tapi malas nak masuk semua..sbb kat FB pun dah upload kan.. tapi gambar camerawoman takder..takder saper nak tolong tangkapkan...tak pe, tecik ati ai tau...


*kitaorang kongsi pc, jd inilah tempat aku sebenarnya*


* buah yang aku potong *


* mane nasik ni ? *


* desset dari wife boss *


* sedap tu letak 2 keping gambar *


* nasik panas2 dari dapur *


* cari aku kat mana, ehh..cari mana Syed?*


* kad farewell untuk Syed *


* hadiah untuk Syed*

Lupa nak citer kat atas tadi,

# menu hari tu nasi briyani ayam..sponsor by bos..
# dessert dari wife bos..satu mangkuk tu RM50, sape nak tempah boleh contact saya..*tolong promote sikt
# buah tu aku beli, pastu aku dgn abg Ariff potong..
# air tu beramai2 yang buat..har har har..
# kad tu aku yang buat..itupun cari idea dari tenet gak..kalo rajin nt aku citer pasal kad tu..
# hadiah tu hasil collection dari kitaorang suma...sorang RM5..thermos dari cosway, so seuai la untuk Syed yang minum Herbalife tu..

P/S : Salam Ramadhan untuk semua..





Wednesday, 18 July 2012

~Terkena Suprise Cake~

Tarikh : 8 June 2012
Lokasi : Tempat Kerja

Tarikh kejadian adalah seperti diatas, di mana aku bekerja seperti biasa. Di kala itu, aku tengah membuat kerja-kerja penutupan repot. Wushhh..ayat skema tu..kiranya aku tengah busy wat closing report la..sendiri taip, sendiri gelak...

Hari tu mmg amat busy sebab dengan nak buat final report la, orang tanya stock barang la, sebab abang yang handle tu cuti, dengan kena telefon supplier lagi tanya bila barang masuk..mmg tak sempat nak ularpun..
har har har..i bukan kaki ular tau..sentiasa tercongak depan meja jerk...

Lepas lunch tu diorang sibuk call meeting..aku ni dah la banyak keje, panggil2 meeting lak..dalam hati memang sumpah seranah tau kat orang yang pggl meeting tu..bos aku lak suruh aku pergi dulu..nt baru dia dtg..meeting kat bilik production plak...alahai..sekali pergi apsal gelap jerk bilik diorang ni...hmmmm..

Terkena gak aku akhirnya...ingatkan meeting betul, sekali kena meeting makan kek...aduhai, walaupun tiap-tiap bulan aku yang handle suprise party untuk kawan-kawan, aku pun terkena gak...macam maner leh tak dpt agak yer..maybe time tu pun tengah sibuk kan..gambar pun tak banyak sebab suprise kan..kalo tau dah lama standby kamera...

Inilah gambar hasil tangkapan dari kamera tepon jer..yang gegar tu sebab suprise sangat la tu..candid camera punya orang bercuti masa ni...

kek coklat

ader menu sampingan

bukan tangan saya, sumpah...

pandangan sisi..

Ader la tapau sikit utk anak-anak & encik suami..Untuk birthday tahun ni, family saya tak sambut apa2 pun..tak kisah pun..dah wish pun ok...

P/s : Terima kasih pada kengkawan yang wat suprise tu...Albert (my bos), Arshad, Shahrul, Farah, Kelvin, Alice, Chong, Naim, Uncle Soo, K.Lily, Kok & Tee...yang MC hari tu Ariff & Syed..


Wednesday, 11 July 2012

31 Tahun Yang Lepas..

Tarikh : 7 Jun 2012
Tempat : Rumah dan Ofis

Pada tarikh 7 Jun 2012, pada pukul 6.52 pagi, cukuplah umur saya 31 tahun..dah start kena minum susu ni..susu Anlene..he he he..*iklan susu jap..


Malam tu selepas pukul 12, encik suami cakap kat anak-anak, " Hari ni hari lahir Mak "..tapi anak-anak umur 3 tahun dengan 1 tahun lebih mana paham kan..so, tak de apa reaksi la dari anak aku..lain la kalo ader kek pastu ade lilin, confirm la anak aku kecoh-kecoh beday to you...Encik suami pun wish pagi besoknya masa nak g kejer..aku cam biasa je la...

Sampai ofis, ramai yang wish kat "facebook" je la..dah takde yang wish "face to face"..ha ha ha..aper2 pun tenkiu to all my friend..

Mak + abah + adik-adik pun wish, yang ni wish pakai phone..

Dah petang sikit tu baru la bos tau hari ni birthday anak buah dia ni ha...siap tanya HR lagi untuk confirmation..bos and lain2 bos wish "face to face" la..sebab diaorang ni jarang bukak FB..kalo online pun, sebab tak add jadi friend maner taukan...

Itulah je la citer birthday yang ke 31 ni ha...



Tuesday, 10 July 2012

Training~Holiday Villa Hotel

Tarikh : 23 & 24 May 2012
Tempat : Holiday Villa Hotel, Subang Jaya..

Citer ni dalam draft agak lama..tak sempat nak menyambung..hari ni diberi masa untuk publish..

So, nak dijadikan cerita..pagi hari 1st training tu aku terbangun lambat, gara-gara tido lambat, disebabkan budak 2 orang tu tido lambat. Alasan jer banyak..Jadi encik suami suruh amik train dari Komuter Klang jer.
La, semalam trial dari Port Klang, pagi ni kena naik dari Klang lak..camner tu??

Disebabkan dah lambat, otak pun fikir nak cepat sampai jer..terus la merempit ke Komuter Klang. Nasib jalan clear, keta tak banyak..padahal aku naik moto jer..moto pun parking main ikut dan jer, dengan harapan
jangan la motor aku hilang..orang lain 2-3 ketul lock, aku harap lock handle dengan lock free seketul jer..

Sesampai je komuter klang, (masa tu pukul 8) nasib la ader train yang menunggu..tapikan dah dekat 15 minit tak jalan2.. aper ni 1st day training dah lambat..malu sehhh...last2 train tu pun bergerak, tapi lagi...
mak aiii..slow giler..orang naik basikal pun boleh potong...dalam hati aku doa2 la sempat sampai sebelum pukul 9.. nasib aku baik hari tu sebab aku sampai dalam 8.50 pagi di stesen Subang Jaya dan 9.05 sampai di   Holiday Villa Hotel.. dan training hari tu amat best..tak mengantuk dan of course jumpa kawan baru..
* Makan / melantak mcam2, tp 1st day duduk sebelah trainer, segan tul nak amik makanan*
Trainer adalah En..Mokhtar Said (FB)..banyak info & pengalaman encik Mokhtar ni..trade mark dia "Alamak"

Jumpa di training member sama destinasi dari Port Klang, so janji dengan dia balik sama..Nama Parames..
So ok la, kalo sesat pun ader geng..tapi tak lah minta sesat..Petang tu merasa la jadi ikan sardin di dalam komuter..Punya la padat dengan orang...mesti diorang semua dah lali dengan bau-bauan..nasib aku menghidu bau-bauan 2 hari jer..

Hari kedua, aku tak bangun lambat. So takde la kelam kabut..sampai kat stesen Subang Jaya pun awal 8.35 pagi, tapikan...mesti ader tapi punya..pak cik teksi tu boleh pulak tunggu orang plak..elok jer dia borak-borak.jam dah 8.50pagi...cepat la teksi penuh, kang lambat lagik aku..sampai jugak la aku kat training room..habis juga training kat Holiday Villa Hotel.. encik Mokhtar cakap inilah training paling banyak amik gambor..ni kes K.Aida la..semua orang dia minta posing..jangan marah ye kak..gurau jer..

Gambar 1st day training di copy paste dari akak Aida Saam punya FB...
makan pun cover2..





Yang ni pulak 2nd day training..



Dari kiri : Choi, Nor Azah, Yon, Emma, En. Mokhtar, Aida, Azura, Zurin, Jun, Parames,
Duduk : Maz, Aishah, Siti, Nurul...

Jenuh juga nak ingat nama..kalo salah nama maaf la yer..lepas training ni harap2 saya jadi lebih bagus dari sebelum ni..