Wednesday, 19 February 2014

~ Review | Kodak EasyShare C195 ~

Assalamualaikum wbt..

Straight to the point...
Minggu lepas aku baru beli kamera digital dari Lazada..
*Nak tunggu menang contest, nan adooo*
Brand Kodak...aku tak mampu beli yang mahal...
Nak berhutang pun tak sanggup dah...
So, inilah je la yang mampu...
Rega RM149, selepas dapat voucher RM10..



Megapixel besar, LCD screen pun beso...
Specs boleh usha kat Lazada...
*Malas nak taip benornya*

Kira puas hati la..
Banyak lagi yang aku tak explore..
Baru hari Sabtu tadi g carik memory card..
Beli pun yang tecik jer, 4GB..
Baru amik beberapa kepin gambar...
Meh la tengok2 gambar yang sempat aku snap ikut scene yang ada...
*Tak la secantik mana pun*



Yang ni pakai scene Anti Blur...



Scene Firework...



Scene Sunset



Scene Flower



Scene flower jugak...

Walaupun brand biasa jer kan...
Tapi sebab ada banyak scene yang boleh pilih, gambar jadi cantik ...
Tak payah nak beredit dah..

Cuma sekarang kena beli rechargeable battery plak..
Sebab battery rechargeable aku ada satu jer...
Lagi satu mana terselit tak tau la...

Monday, 17 February 2014

~ Alhamdulillah | Rezeki ~

Assalamualaikum wbt...

Walaupun idokla besar mana hadiahnya..
Tapi bila nama hadiah dah tu free plak, memang seronok la...
Sapa nak bagi kan....
Harap2 pasni menang cash plak..
Jeles weh, tengok orang menang cash...
Usaha lagi..pasti ada tangga kejayaan...



Break The Iceberg Challenge Apps Winner...



Nivea Men Foam...



Woods' 2013 Giveaway Winner...
Bukan nama aku yer...
Nama inche suami yang naik...
Cer teka...



Peraduan Cintai Malaysia oleh Mentos
Voucher KFC RM10 yang terakhir...
Nama inche suami jugak...
Banyak kengkawan menang Smartphone..
Ada tu beratus voucher KFC...
Dah tu, hantar beberapa keping je..
Faham2 je la yer...



Saya Anak 5Power Apps..
Hadiah minggu ke 7...
Produk Dumex Dugro bernilai RM120...
Contest ni still boleh join sampai 1 Mac 2014...
Cepat2 ada 2 minggu lagi...

Salah satu hobi yang untung...
Tapi bergantung pada rezeki masing2..
Ada yang sentiasa bertuah...

Wednesday, 12 February 2014

~ 5 Tahun ~


Assalamualaikum wbt..

Tak sangka...
Dah 5 tahun rupanya..
Start keje dulu, baru 7 bulan kahwin...
Dah la tengah pregnant 2 bulan...
Nasib medical checkup lepas...
Baru keje 8 bulan, dah amik cuti maternity leave...
"__________"

Dari anak sensorang, sekarang dah dua..
Dah masuk tadika pun...
Dari gaji 3 angka...
Pelan2 naik 4 angka...
4 angka pun tak sampai 2k lagi...
*Kena lagi 10tahun keje baru cecah 2k*
Aku kan kerani cabuk jer..
 Tak setaraf dengan DWTAK....
Eh...tetiba plak...
*Kuat betul pengaruh Ariana Rose*
"________________"




Alhamdulillah, dengan rezeki keje ni dapat membantu keluarga....


Wednesday, 5 February 2014

~ 15 : Wordless Wednesday || Committee Annual Dinner 2014 ~

Assalamualaikum wbt...



Committee member for Annual Dinner Company 2014...
#sorang la jadi photographer#
Theme : " Gong Xi " Nite...
Dress code : Chinese Costume or simply red..