Friday, 29 March 2013

~ Update Kemenangan || Makin Teruja Dan Bersemangat ~

Assalamualaikum....

Panjang tajuk entry kali ni..padahal nak cerita pasal kemenangan jer...yang tajuk belakang tu nak bagitau ler yang aku ni makin teruja dengan contest2 ni...bersemangat sebab, aku suka tengok nama aku ni tertulis, tercetak, terpampang di atas sampul surat, di dalam email / dinding dinding FB atau di mana2 jer...diikuti dengan perkataan tahniah @ congratulation...teruja jugak kalau surat tu kutip hutang.Astro, PTPTN dan lain-lain. Siapa la tak berhutang di zaman sekarang kan...bersemangat beb...

Ada la sikit citer pasal kemenangan (hadiah belum terima) dan sample yang aku dapat...



Woods' Giveaway 2013 Level 1.
Boleh join lagi untuk Level 2 kat FB Woods.



Paper Mate - Spin To Win



Great Eastern - Life O Meter.
Still boleh join lagi kat FB Great Eastern



Sample dari Nestum.



Sample dari Hado Labo.



Sample susu Enfakid A+.

Alhamdulillah dan bersyukur sangat2 dengan rezeki dariNya...dari segi kerja plak, ada satu berita gembira dan berita agak kurang menggembirakan...

Berita gembira dapat bonus 1 bulan, memang kurang la dari tahun lepas, tp sekurang2nya ada kan..yang kurang menggembirakan, tiada kenaikan gaji untuk semua staff tahun ni...sebabnya, untuk pekerja pengeluaran, gaji diorang baru je dinaikkan kepada RM900.00. Sama-sama la tak merasa naik gaji...
Apa-apapun, kena bersyukur dengan apa yang ada...

p/s : Dah janji dengan diri sendiri, dapat bonus nak gembirakan anak2 dengan basikal baru...

Friday, 22 March 2013

~ First Time Makan | PappaRich & Kenny Rogers ~


Assalamualaikum semua....

Hari ni nak share pasal makanan jerrrr....kira nak citer tempat yang 1st time pergi dan makan la...sebab aku kan orang kampung....tak reti sangat nak order2...KFC pun kenal masa sekolah menengah...dah masuk U baru tau order McD...takut salah order...Pizza Hut pun dah besar bagak baru berani pegi...itupun siap tanya orang...hehehehe....



Ke PappaRich Jumaat lepas...1st time pegi....
Lokasi : Setia Alam



Aku amik set lunch, tp yang ni salah hantar...



Coffee Ice aku..



Pappa Curry Laksa, kawan aku punya...



Yang ni aku punya...Ipoh Koay Teow Soup with Chicken Slices...

Harga kat situ tulis RM8.90, belum campur service charge la...




Yang ni 1st time plak ke Kenny Rogers Roasters...
Chicken Soup yang tak habis...
Lokasi : Tesco, Setia Alam..



Aku try Kenny Chicken & Garden Meal...
Jenuh gak nak menghabiskan...memang sendat perut aku...
Salad tinggal sikit, ayam tak habis, nasi pun ada balance...
Muffin siap tapau, chicken soup pun tak habis....

Harga tak pasti sebab orang belanja...

Hari ni plak makan kedai makan nasi campur...total RM4.50...

Tuesday, 19 March 2013

~ Hadiah Terbaikkkkkkkk | Annual Dinner 2013 ~

Assalamualaikum....

Waktu sekarang nih...kira time aku tulis ni..sebenarnya, keje tengah banyak..meja penuh sangat2 dengan kertas dan file...Tapi sebab keterujaan nak tulis kat blog, renti la sekejap tengok keje...aci tak??? Okey la, morning break aku tak amik...straight je buat keje, sambil jengah2 fb barang seminit dua...

15/3/2013, bersamaan hari Jumaat lepas, company aku buat event Annual Dinner..aku salah sorang comittee..jadi memang sibuk sikit la..balik awal, pastu kena datang awal...berkorban sikit...tp macam mane ntah, satu supplier ni boleh call cakap nak hantar barang, siap driver dah sampai kat kilang lagik...seingat akula, dia cakap nak hantar sabtu...dah miss communication kat situ...kredit phone takde, orang nak turun barang takde...dah tension kat situ...call bos tak angkat...last2 pinjam tepon kawan call bos, suruh bos call supplier cakap cancel, hantar isnin...nasib setel...

Setel satu perkara, kena buat keje2 untuk annual dinner plak..hadiah belum tampal nombor, belum susun..
Pelan2 buat, akhirnya setel gak...layan gambar dinner dulu yerk...


Depan rumah, sebelum pergi...
Tapi kenapa aku nampak cam pendek...ke suami aku amik gambar tak betul...
Tema tradisional, tu pasal bersongket2....



Tempat, Royal Selangor Yacht Club, Port Klang...
Tempat memang cantik....Siap nampak kapal2 lagi..


Antara hadiah2 bakal dimenangi....


Antara aktiviti yang ada...teka berat buah..

Itulah sikit gambar tempat kejadian...kat bawah ni plak gambar hadiah lucky draw yang aku dapat...


1st, aku dapat lucky draw tesco voucher value RM100.
So, selamat dah digunakan satu...ada balance lagi satu...


Inilah hadiah yang tak disengajakan....
Mula2 big bos yang dapat Ipad ni..memandangkan dia big bos, boleh beli sendiri, 
So dia bagi balik Ipad ni..jadi diorang decide buat game...
Game yang dipilih, game gusti punggung...kitaorang panggil gusti bontot...
Tengok semua orang yang keluar lelaki, aku ajak la sorang staff perempuan join...
1st tu memang join suka2...sekali menang untuk yang perempuan...
Yang lelaki lawan la sampai tinggal sorang peserta....
Sorang lelaki, sorang perempuan...takkan nak gusti bontot gak???
Kontroversi karang...last2, big bos bagi soalan kuiz...
Slogan 5S untuk kilang....memula aku pun confius, yang mana satu...
Last2, aku ingat sebab hari2 aku lalu bawah kain rentang slogan tu..
So, aku pun jawab dan aku pun menang..
Memang tak sangka sungguh....
Bersyukur atas rezekiNya....


Aci tak amik gambar kat toilet???


Wednesday, 13 March 2013

~ 12 :||: Wordless Wednesday ~

Salam semua....




Bila mak + anak dara keluar berdua-duaan..
Carik barang2 wanita..takdela wanita sangat, just cari sepit rambut...
Macam2 jenis sepit rambut, yang bentuk kaki si anak dara ni pilih...
Pastu lepak mamak sebab anak dara request roti canai....

Tuesday, 12 March 2013

~ Alhamdulillah || Rezeki Sepanjang Minggu ~

Syukur pada Allah sebab kesihatan bertambah baik dan boleh bekerja seperti biasa..

Assalamualaikum kengkawan semua....

Cadang nak buat sambutan hari lahir Lea semalam, tp disebabkan maknya kurang sihat, jadi buat lambat sikit la..janji adakan...siap nak kek angry bird lagik...

Meh la usha2 hadiah kecil-kecilan yang aku dah dapat....sesi terapi...



Biore Travel Kit --- dari Biore



Sample dari Lactacyd...



Tiket wayang ke-2 yang aku menang dari Asus...
Dah selamat di jual...



Jacobs, menang untuk minggu ke 5...
Atas nama encik suami..no.5 dari atas..
cer carik...minggu 5, no 5....



Menang untuk minggu ke 3...nama ke #30...
Banyak la repeat no yer...
Dapat Pizza Hut voucher RM50...


Syukur kepada Allah atas rezekiNya...mencuba sudah tentu ada hasilnya, dari tak mencuba langsung....

p/s : Cepat2 taip, cepat2 post...sebab nak cepat2 balik...aku half day hari ni....

Monday, 11 March 2013

~ Hari Lahir Lea Ke 4 ~

Assalamualaikum semua...

11/3/13, genap la Izz Azzalea, anak sulong aku berumur 4 tahun...dah besar anak dara aku nih...Banyak betul dugaan untuk membesarkannya...masa dalam perut mak je dah sonsang..Lahir ceaser...dan masuk NICU selama 9 hari...kena kuning 2x...

Masa kecik2 Lea, selalu admit ward...siap suspect mangsa H1N1 lagi..tp Alhamdulillah, cuma demam nak tumbuh 1st gigi...

Dah besar sikit dalam 1 tahun lebih, kena eczema...memang try macam2 ubat...dari yang murah sampai ke mahal...walaupun dah kurang, tp still ada...harap2 nt besar boleh hilang...

Masuk 2 tahun lebih, makin aktif dan makin lasak..main tak pernah rehat...bila selsema dan batuk, tp nak main jugak..jd la semput...dah start amik gas..

Sampai sekarang, dah lebih 7x amik gas...dan baru2 ni doktor sahkan semput...belum asma lagi...tp bila dah kerap sangat amik gas, boleh jadi asma...Kesian bila tengok anak2 nak membesar tapi macam2 dugaan kena tempuh...

Harapan semoga Izz Azzalea menjadi seorang anak yang solehah, diberikan kesihatan, kesenangan dan dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat..Ameen...




~ Nikmat Sakit ~

Assalamualaikum semua....

Tatkala aku menaip ni, masih batuk2 kecil..tekak yang perit...makan tak lalu..badan dedor2...dah dekat seminggu nikmat sihat aku ditarik...Salah satu penghapus dosa2 kecil...Alhamdulillah..

Sebagai wanita yang bergelar isteri, ibu dan juga yang bekerja, rasa kesian kat suami dan anak2 bila tak sihat...

Macam terabai sikitttt la kat family..suami la yang banyak urus itu ini..yang si isteri main order jer...

"Bang amikkan air masak"..."Nah"....
"Adik amikkan mak bantal"..."Cicak"...kesimpulannya mak bangun amik sendiri..
"Lea, amikkan mak remote"..."Nak tengok kartun"...kesimpulannya, layan sekali la citer kartun....
"Yang, makan ubat tu"..."Jap lagi la..belum makan nasik lagi"...kenyataannya, ibu yang dah ada 2 orang anak ni penakut makan ubat...alasan ubat tu pahit...pernah muntah sebab makan panadol...har har har...haru sungguh...

Hanya suami yang memahami....

p/s : Pernah tak korang tertelan ubat kumur2?? Apa kesannya erk???