Thursday, 22 June 2017

~ Rezeki Contest Apr, May & Jun | Sebagai Kenangan Di Masa Tuaaaaaaaaa ~

Assalamualaikum wbt

Buku rekod contest tersalah letak...
Tak tau mana menghilang..
Jadi kita update apa yang teringat aja...

Aterrrr, macam banyak nau ko menangkan..
Adalah sikit2 jer..
Dengar jer perkataan tahniah jer boleh cair tau...



First time menang kat Instagram...
Dapat la complimentary pass for 2 adult..



Tak pergi tengok pun...
Burn sesaja..



Dermalogica dari EH! Magazine
Atas nama adik..



Dermalogica Age Smart Super Rich Repair..
Seketul je pun bendanya...



Tapi mahal juga benda alah ni..
Harga asal RM400++, dekat Lazada RM290++
Aku jual kat Carousell RM200 jer..
Meh2 sapa yang berminat.. Bleh nego lagi..



RM50 e-Cash Voucher from 2L.
Actually, dpt 3 notification dari 2L.. 
Tapi aku reply 1 jer..



Catch O'Tigres Footprint dari Biogreen



Dapat la setin O'Tigres Quick Oatmik..



Cosway Ecomax Bundle Pack



Tambah stock detergent kat rumah..



Hoya Moment Giveaways Contest
Dapat la passport organiser..
Dapat voucher best jugak kheenn..




Astro Circle TROLL-tastic giveaway


Model pemalu la plak...
Macam kelakar plak dapat hadiah rambut pelesu...




Dapat la voucher RM50..
Husband dapat RM10, tapi tak redeem pun..




Memula nak cari seluar utk inche suami..
Sekali cutting cecomel jer..
Pastu nak pilih seluar anak..
Takder saiz la plak...
Dah amik baju utk budak2 lak..
3 @ RM49.00
Settle redeem... 



Giant Nestle..
Setelah sekian lama mengidam Shopping Spree..
Akhirnya...
Baru kali ni Nestle nak kawan..
Selalunya sombong jer..
Berbekalkan 1 resit sahaja..



Full result 



Terlebih budget kena plus RM100..
Nak return tak boleh sebab dah set untuk contest.



Selamat ada yang dijual, ada yang bagi family dan yang lain makan jer..



T-Shirt dari Nestle Drumstick Contest.



Hamper Knor RM100 dari Lazada.
Belum ada reply dari Lazada walau dah email lama dah..
Nak dekat sebulan nih..



Baru je dapat bulan 7..
Buat tmbh stok kat rumah...



Glam April '17



The Face Inc bernilai RM376



Dah selamat di terima..



Father's Day Contest by OWL..
Memang tengah cari cermin mata..
Cermin mata patah sebelum puasa itu hari..
Dapat 2 boleh bagi abah satu..
Sebab abah jadi model..



Contest Habib Jewel..



Rasanya semua yang masuk dapat vouchernyer..
Tapi sampai skrg belum dapat lagi voucher..




Contest Cosway - We Chat..
Voucher RM10 tu dah redeem..
Tinggal yang voucher RM30 tu belum..


Alhamdulillah diatas rezeki yang diberikan..
Semoga bertambah lagi kejayaan dalam hobi yang satu ni..
Ameen..

~ynar~

Friday, 12 May 2017

~ Wet World Shah Alam | First Time ~

Assalamualaikum wbt...

Kehadapan pembaca sekalian...
Untuk pengetahuan semua, walaupun aku dah lama menetap di Klang,
*Nak masuk 10 tahun dah la..*
Tapi tak pernah masuk Wet World Shah Alam..
Dari rumah lebih kurang 1/2 jam je nak ke Wet World tu...
Pernah bercita2, tapi tak kesampaian...
Dari harga tiket murah lagi..
*Sekarang mahal sangat tiketnya *
Kira, macam aku xtau nak explore apa kat dalam tu kan..
Baca review orang pun boleh tak hadam keadaanya..

So, bila dapat tiket free haruslah excited nak pergi..
Total dapat 4 tiket.. kira masuk FOC la semua..



Ikut tiket boleh redeem dari 13/4 - 16/4..
13/4 tu hari Khamis..
Kebetulan, 13/4 tu aku memang apply cuti untuk buat blood test..
Lepas tu ada urusan JPJ, tukar nama untuk moto..
Decide dengan suami lepas setel urusan tu kita berendam la kat Wet World. 
Sekali anak-anak dapat pulak surat dari sekolah kata ada Sukaneka..
Bila tanya sorang nak ikut mak, sorang nak g sukaneka..
Last2, anak2 ke sekolah untuk sukaneka...

Lepas tu, bincang dengan suami pergi hari Ahad la 16/4 tu..
Rupanya, anak no. 2 plak ada acara sukan padang.. lari 4 x 50m...
Alhamdulillah, anak wakil rumah kuning dan jadi Johan..







Kawan dia plak yang sengih..
Tahun depan boleh jadi wakil lagi..

Lepas dia dapat medal, tanya cikgu boleh balik ker..
Cikgu cakap boleh balik, terus jer pergi Wet World.. 
Kira2 sampai dalam pukul 1.30 petang..
Excited gila la mak dan anak2... 
Cuak pun ada.. tak pernah masuk wei...

First g kaunter, sekali satu tiket tak bleh pakai...
Mak salah print.. malas nak keluar lagi..
Kita bayar je la RM25 utk sorang anak..

Meh la berjimba2 di situ..
Mula2 semua takut nak cuba..
Sekali dah cuba, yang kecik tu pun xnak naik...
Nak beremdam jer.. 









Anak lelaki sorang tu semua benda nak naik...
Sampai merah2 mata...
Cuma tak sewa pelampung jer..
Kalo tak mau naik yang terpanjang tu...
Mak ko seram nak.. turun slide yang biru tu pun takut2...
Lain kali kita pergi baru sewa...

Tunggu tiket free lagik la yer...
Hobi yang menggembirakan untuk anak2..
Alhamdulillah untuk rezeki yang sentiasa ada..

~ynar~

Thursday, 20 April 2017

~ Rezeki Peraduan | Feb & Mar ~

Assalamualaikum wbt...

Syukur kepada Allah swt...
Masih ada rezeki dalam bidang contest ni..
Kecil-kecilan pun sangat bermakna..

Update kat sini sebagai kenangan hari TUUUU..AAAA nanti..
Nt orang tanya hobi masa MUDA-MUDI dulu2 apa..
Leh la tunjuk buktikan.,,
Har har har...




Cek dari Tropicana Twister...
RM50, balik modal la sebab aku just join 3 resit..



Menang pen drive dari FB DAIKIN



Pen Drive ke 3 yang aku ada..
12GB, 32GB yang ni 8GB..
Pastu semalam order lagi 2TB..
Tak tau nak isi apa smpi byk2 beli..



Menang 2 Tiket Wet World..
Aku pilih Shah Alam, dah tu paling dekat...




Dapat 2 nama, sendiri dengan suami..
Jadi total 4 tiket...
Boleh la berjimba-jimba..
Selama dekat 8 tahun duduk Klang ni, tak pernah jejak Wet World..
Kira ni 1st time la...
Nanti kita up story pergi Wet World Shah Alam...




Menang Promosi Her World Feb '17 - Grobag ( Sleeping Bag for Baby )



Menang 2 nama..
Nama sendiri dengan adik..
Carik la binti yang sama yer...




Ada 2 set sama warna...
Sesiapa tengah cari boleh la PM tepi ke atas ke bawah ke...
Ni iklan aku kat Carousell..




Menang voucher Adidas RM50 dari FB RHB..




Ingatkan beli dikedai..
Rupanya kena beli online dari ADIDAS...
So, gigih la sign up semua bagai...




Adidas 3 Stripe Shoe Bag
Ni la yang within the price for apply voucher..
Harga RM55.00, tapi ada shipping charges..
Boleh collect tapi jauh  bebenor...
So, kena top up RM16.00




Menang voucher Superbuy RM40 dari m2u Challenge...
So, aku redeem powerbank ni...
Tapi kena beli barang harga RM80..
So, top up lagi RM50 campur courier charges..
Memandangkan aku takde power bank kan..
So, beli la satu...




Voucher Giveaway dari FB VOIR...
Lelaju register nama sendiri dgn inche suami...
Dapat la total voucher RM100..



Redeem voucher inche suami..
To pup lagi RM17..
Sekarang outlet VOIR ada sale untuk member..
Dapat la beli baju murah-murah...
Settle baju raya..Terselit satu baju untuk abah...
Aku syak warna kegemaran inche suami merah...
Tapi tak ngaku, saja cakap warna lain takde size..



Mak nyer voucher redeem baju anak-anak jer..
Tambah RM7 je.. (RM19 x 3 = RM57)
Baju murah2 untuk mak xder size...
Isk..isk... nampak nau membesar dengan berjaya kan...
Mak pakai baju kurung2 jer..




Menang dari Umami Club (Ajinamoto) - February 2017..




Sebelum buka kotak, member cakap stok Ajinamoto setahun kot..
Sebab berat dan besar la gak..
Tengok2 serbuk tepung goreng dan apron Ajinamoto..
Dekat web, dia kata menang hand towel dan Ajinamoto..
Tak kisah la sebab free kan...
Apron dah bagi jiran sebab dia ada kedai makan kan..



Menang hadiah harian dari Nestle Drumstick..
Target  nak menang PS4 untuk anak-anak...
Dah ko hantar satu resit jer.. ater nak menang PS4????
Ok la gak menang hadiah harian..



List nama pemenang di web Nestle..
Hadiah belum berkunjung tiba...




We Chat Acson nama suami..
200 + 100 points
Tak redeem sebab takde account dengan BIG..



We Chat Acson nama sendiri..
Same reason, tak redeem pun...


Syukur Alhamdulillah...
Semoga ada rezeki besar yang menanti...
Niatkan semua yang kita kerjakan kerana Allah Taala..
Semoga apa yang dikecapi mendekatkan lagi kita kepada Sang Pencipta..

~ynar~