Thursday, 30 January 2014

~ Hadiah Kecil-Kecilan ~

Assalamualaikum w.b.t....

Ni entry pendek jer...
Sibuk nak closing...
Sibuk nak stock take...
Dengan anak tak sihat....
Dah beberapa kali neb, masih tak ok...
*Tolong jangan admit ward*
Minggu lepas sibuk preparation Annual Dinner company...
Dah tu buat waktu hari bekerja...
Esoknya kemain lagi lenguh kaki...

Ok2 dah melalut...
Jom2 tengok...
"________"



Sample dari Biore...



Win 1-Month Supply Of Tasto Potato Chips



Tu dia...value RM60..nasib collect kat Shah Alam je...



Romano Perfume dari EH! Magazine...
Nama encik suami...



Hadiah saguhati minggu ke 7...
Hadiahnya belum sampai...

Alhamdulillah...atas rezekiNya...
Okeylah, sempena nak cuti lama ni,
Berhati2 dimana jua anda berada...


Tuesday, 14 January 2014

~ Mandi - Manda | Pusat Akuatik Darul Ehsan, Shah Alam ~

Assalamualaikum wbt...

Bila anak-anak request nak mandi kolam, selalu bawak pergi kolam renang Pandamaran jer..
Dekat dengan rumah dan tak penuh sesak...

Pastu awal Januari hari tu biras aku dari kampung ajak mandi kolam...
Aku pun on je la...mula2 aku ajak g pandamaran jer...
Dah tu, biras aku yang lagi satu ajak g kolam kat Shah Alam..
Aku follow jer..sebab aku biras paling muda dan stylokan..*hak tuih*
Dengan syarat kena amik aku sebab masa tu keta aku rosak....
So, first time la aku pergi sini....



Lokasi : Shah Alam la...korang mesti tau la...



Kitaorang pergi hari ahad, rega tiket naik 50sen...
Total aku dan anak2 sahaja, RM6..Alfi free...
Kalau nak murah, sila la jadi warga emas yer...



Waktu operasi...
Isnin jangan nak terkinja2 pergi sini...sebab TUTUP....
Kalau kolam renang Pandamaran sampai 9.45malam...



Babypool, tapi dipenuhi mak bapak anak dara dan teruna jugak...
Kolam tak berapa dalam...tapi luas....



Kolam terbuka ada dua..kanak-kanak dan dewasa..
Letaknya sebelah2, so memang bahaya bagi anak2 yang over excited macam anak aku...
Boleh keluar dari kolam kanak-kanak dan terjun kolam dewasa terus...
Aku naik histeria bila anak2 aku acah2 nak g kolam dewasa....



Sepupu sepapat yang berendam...
Pemandangan yang terbiasa bila di kolam renang..
So, sila abaikan...



Umur sama 5 tahun, tapi saiz amatlah berbeza..



Alfi, buat hal sendiri kat belakang nun...
*baju merah*



Cubaan bergambar yang gagal....



Berjaya gak, tapi ada anak buah tambahan disitu....



Gagal lagi...Alfi jer berjaya dengan peacenya...



Apsal muka biras yang bongsu tu macam poyo jerk?? 
Ni la biras-bebiras aku...

Kemudahan yang ada kat Pusat Akuatik ni..
Kolam renang ada 4
2 kolam terbuka, 2 kolam tertutup
Tempat makan / kedai
Surau
Kiosk2 makanan
Toilet memang banyak
Tempat salin pakaian pun banyak
Parking pun kira ok jugak...
Itu jer yang sempat aku usha...
Mungkin ada lagi, tapi aku tak sempat nak explore..

Itu je nak share....

Friday, 10 January 2014

~ Rezeki Kecil - Kecilan ~

Assalamualaikum w.b.t...

Entry ni dah draft dekat 2 bulan...
Memang tak sempat nak siapkan...
La ni baru nak dapat publish...
Satu, memang tak sempat nak transfer gambar2 hadiah..
Dua, tak ingat kekadang aku menang apa..har har har..
Walaupun takde la banyak mana hadiah yer...
Adala sikit...siap ada yang burn tak pergi collect atau redeem...



Colavita : Answer To Win.



Dapatlah buku resepi...



Female Magazine..



Set Loreal...



Mentos, nama suami...



Mentos, nama tuan tanah...



Mari menerjah ke KFC...



Uniqlo, kena spend RM100



Sample Nestle...


Lagi sekali menang voucher RM600..
Yang dulu pun burn..
Yang ni tak tau lagi..



Nivea Men...



Buku resepi dari Ayam Brand



Sample Biore, Mild Cleansing Liquid...



Romano set dari EH! Magazine..

Alhamdulillah, diatas rezekiNya...