Tuesday, 10 June 2014

~ Satu Petang Yang Indah | Oh! Kampungku ~

Assalamualaikum wbt...

Alahai tajuk entry kali ni...
Kemain lagi aku letak..
Aku pun sebenarnya tak tau nak letak tajuk apa...
So, main taram je la..

Balik kampung ari tu bawak monopod..
Harus la mencuba..
Jadi bergambaran la kita yer..



Sebelum sampai tempat tuju, kita test dulu...



Silap set...gini la jadinya...



Mencicit-cicit lari....



Kengkonon selfie dari atas...



Selfie lubang hidung namanya....



Palong...saluran air untuk pesawah...



Anak-anak bersama anak buah...



Entah hape yang diborakkan...



Matahari terbenam...



Padi yang tengah menunggu hari untuk dituai...

Itu je la kisah satu petang yang indah...

Oh kampung aku ni di Tali Air 7, Sungai Leman, Sekinchan..
Rindu rasanya nak duduk sini balik...
Rumah ada, tp dah disewakan...
Tanah pun dah jadi milik orang...



Saturday, 7 June 2014

~ 33 Tahun ~

Assalamualaikum wbt...

Setiap tahun, pada 7 Jun....
Maka bertambahlah umur aku...
Tahun ni dah 33 tahun...
Macam baru bulan lepas je umur 23 tahun...
Tup2 bulan ni naik 10 tahun yer...
"_____________"
Perasan muda gitewwww....

Tahun ni 7 Jun, cuti umum...
Satu Malaysia cuti...
Sambut hari lahir saya la tu....

( "___" )

Siap ada buat perarakan pagi2 kat tv...
Tapi bukan untuk aku la..
Untuk SPB Yang di-Pertuan Agong kita....
Tapi aku pergi gak keje..
Double tu...
Nasib Agong tak murka..

Alhamdulillah....
Setiap manusia sudah berjanji dengan Allah sebelum lahir..
Berapa lama dia akan berjuang menjadi khalifah di bumi Allah...

Teringat cerita Cikgu Abdullah masa tingkatan 2..
Cikgu sejarah tapi banyak ajar benda lain...
Siap ada sijil dari alam bunian, katanya la...

Throwback jap yer..
Sebelum kita lahir ke dunia, setiap dari kita telah berjanji dengan Maha Pencipta 
berapa lama kita ingin hidup didunia...
Setiap bayi dapat  melihat jalan yang mana ibunya sedang lalui..
Sama ada lurus ataupun sebaliknya...
Perjanjian dimana bayi itu sanggup untuk lahir kedunia 
dan menggembirakan keluarganya ataupun pulang menemui Pencipta...
Keluarnya bayi dari perut seorang ibu,
maka hilang la segala ingatan tentang janji dan pandangannya...
Dia tidak nampak lagi apa yang dilihat semasa dalam perut...

Dan manusia disuruh membuat amal ibadat seperti esok sudah tiada..
Kerana mati itu pasti, tidak tahu bila kita akan dipanggil Ilahi...

Ucaplah Selamat Hari Lahir, bukan hari jadi..
Kerana kita tidak tahu bila kita dijadikan...
Cuma tahu bila kita dilahirkan...

Syukur Alhamdulillah.....
Masih diberi peluang untuk beribadat dan syukur kepadanNya...
Melihat anak-anak membesar didepan mata...
Menadah tangan meminta itu ini dari Yang Esa selagi bernafas..

Kalau nak disenaraikan memang panjangggggggggg nikmat Allah....

SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, ALLAHU AKBAR....



Cik google wish la plak...
Malu la....


p/s : Jangan lupa cek lesen korang yer...jangan tunggu kek sepraise jer..
Kang surat cinta dari abang2 yang sepraise kat korang...


Friday, 6 June 2014

~ Rezeki Terkumpul ~

Assalamualaikum wbt...

Agak slow masuk contest online and offline..
Terlampau banyak pesaing sekarang ni...
Lagi2 kena join daily ataupun point tertinggi...
Aku bukan sentiasa connected to internet...kecuali waktu bekerja jer...
Hari minggu memang tak ahhhh...
So, menang pun tak banyak..
Rezeki masing2...
Rajin mencuba, mesti berhasil...

Jadi, inilah rezeki hadiah terkumpul setakat semalam...



Tiket wayang dari Nivea Men..



Sample dari Febreze To Go..
Sambil minta sample boleh dapat rewards...
Klik FEBREZE untuk minta jugak...



Sample Nestum ~ More Cereal More Life ~
Yang ni pun ada contest...
Sapa expert buat video boleh join..
Sample dah habis yer...
Klik NESTUM..



Masih boleh join...



2 x Sport Tumbler..



Total Image Collagen ~ Nama suami (No. 175)



Total Image Collagen ~ Nama tuan tanah (No. 381)

Alhamdulillah atas rezekinya...