Friday, 28 December 2012

~ Hadiah Kecil-Kecilan | Tetap Bersyukur ~

Salam semua pembaca....

Mode malas betul nak update blog sebab agak bz melampau..kerja banyak sangat2....

Alhamdulillah, walaupun hadiah kecil-kecilan tp tetap bersyukur..sebab sentiasa ada rezeki..dan setiap rezeki menceriakan lagi kehidupan aku dan yang penting, ia mengubah aku menjadi orang yang lebih baik...
#mendalam maksud tu#

Meh jemput tengok....


First time join Giveaway blogger...
Hadiahnya tisu Kleneex dan sehelai tudung...
Thanks kak Ayu...



Yang ni baru dapat semalam...
Sample rasanya...siap dapat key-chain...
Aku pun tak ingat bila request....



Yang ni hadiah kot...boleh plak main kot2..
Sample jarang bagi 1 packs kan..
Aku rasa sebab jawab survey agaknya...
Ntah la, yang pasti jimat belanja beli pad....



Yang ni baru jer dapat tau..
Menang conso untuk contest Sweet Temptation by Silkgirl..
Boleh cek nama kat sini.

Nak sambung buat kerja balik...kerja menimbun dah ni...

p/s : Bila berusaha, dan usaha tu membuahkan hasil dan diceritakan sana-sini, bukan nak menunjuk2 atau riak...Sekadar berkongsi cerita...dan aku anggap sebagai motivasi...sebab bila tak usaha, tak ada apa-apa yang berlaku atau dapat..bila kita rajin usaha, kita nampak hasilnya...#pesananuntukdirisendirijuga#

Wednesday, 26 December 2012

~ 9 :||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum....

Minggu yang agak kelam kabut sikit...



Tengok la aksi si anak bujang kecil aku ni...
Senang hati sungguh..

Sebelum ayah dia angkat masuk keta pagi tadi,
sempat aku snap sekeping...masih tido lagi tu...
2-2 anak aku  jenis macam ni, suka baring @ tido silang kaki...


Monday, 24 December 2012

~ Giliran En. Suami Pulak Terjebak ~

Salam semua....

Tajuk kemain panjang lagik....okeylah, nak cerita pasal encik suami yang nama dia pulak banyak menang...tak la banyak mana..ada lah 3,4 kot...terjebak jugak..tp ni semua si isteri punya pasal...encik suami tak la marah..suka jer...tp yang melecehkan kena collect hadiah tu..iyelah..dia sabtu kena kerja..susah nak dapt cuti...tak reti sangat jalan-jalan ni...nak pakai wakil, aku hanya tau bawak kenderaan tayar dua..tayar empat ni aku takut sikit. Sebab tak nampak tayar....reason poyo disitu...aku takder lesen keta sebenarnya...

Antara yang kena collect, Huggies punya hadiah..belum pun collect, nasib dekat PJ jerk...chop nak pampers...




Yang ni, menang keropok Chipster untuk sebulan...
Still boleh join..hantar gambar yang mengecewakan...
Aku hantar pakai nama suami gambar pantai yang penuh dengan sampah..
Tak sangka menang...tp mak ai, kena amik hadiah kat Bukit Damansara...
Jauh tuh...ada sesiapa nak tolong amikkan keropok free?



Yang ni citer aku plak...
Menang Zalora voucher RM50 dari Ringgitplus....



So, lepas reply dia bagi la voucher code...
Dah ada voucher, tangan aku gatal2 la nak cek web Zalora..
Gatal jugak pilih2 jubah rega RM49..kan dah ada voucher...
Sekali code tu tak valid...hampeh tul...
Aku yang tak paham tnc dier ker, atau code tu tipu....
Maleh fikir aku biar je la...Bila free aku check la balik....
Ada sapa2 faham boleh tolong??

P/s : Bos ai cuti seminggu..tapi sebelum cuti, sempat bos bagi duit "raya dia" sebelah tangan lagik..



Thursday, 20 December 2012

~ Winning & Prize Story ~

Assalamualaikum....

Teruja tengok aku orang lain menang hadiah cash ber"k" ....aku belum ader rezeki lagi...

Tapi hadiah yang kecik2 pun satu kepuasan...bersyukur, sebab sentiasa ada rezeki...

Ok, jom kita terjah...#terjahlasangat#....


Aeon Chatterbox contest....dapat 2 sebab laki bini menang...ahaks..


Clear sikit...


Contest ni still boleh join lagi...
Menang untuk topik kedua...
Jangan carik nama aku, sebab bukan aku yang menang..
Nama encik suami, tapi aku punya idea...
Esok g collect hadiah...


Share and win by blogger Premium Beautiful a.k.a Suraya Nadzrah


Terima kasih kepada Su....
Kita tunggu hadiahnya, ahaks....

Tertunggu-tunggu telefon berdering cakap pasal berita gumbira...harap-harap ada rezeki lagi.....

Wednesday, 19 December 2012

~ 8 :||: Diam-Diam Rabu ~

Salam semua...


Gambar menunjuk2 kesibukan....
Harus la sibuk....nak lagi hujung2 tahun...



Tengok la punch card ku yang 4x dah merah....
Nape ntah hujung2 tahun ni plak nak merah....
Dah turun markah disitu...#sedih#
#Big bos, increment jangan kasi turun yerk#


Friday, 14 December 2012

~ Dapat Free Oven RM3K ++ ???? ~

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Salam...hari Jumaat sudah...minggu ni keje 3 hari saje...

Macam2 nak dicerita, tapi aku cerita pasal menang dulu erk......

Sabtu tengahari aku dan anak-anak ke Carrefour (K4)..tujuan utama nak beli susu....sebelum tu main keta dulu...Video ada dekat entry sini. Satu kereta RM10/15minit...Lepas habis, berjalan la masuk K4...

Korang pun tau kan, kat semua pasaraya mesti banyak promoter kan...tak kira la dalam pasaraya atau kat luar, contoh kat luar kaunter bayar..

So, selama aku pergi K4 aku akan berusaha mengelak dari promoter yang kat luar kaunter bayar...yang dekat dalam pasaraya biasa suruh try barang diaorangkan..so FOC...tak de hal lah...

Ntah macam mana, hari tu aku terberhenti kat sorang promoter tu....sebelum tu aku mesti lari laju2 atau buat dono jer...Nak dijadikan cerita, dia nak bagi cawan free jer..aku ingat pas dapat boleh balik..sekali nak buat survey..dalam hati "kalo survey takpe la"...pung pang bagai la promoter tu tanya memacam...

Nak bagitau ke tak apa dia promote???? Tak payah la yer...hint ---- jual peralatan dapur yang bagus bagi aku, tapi mahal giler...nak tau jugak g K4 Klang...

Anak-anak masa ni dah memacam perangai..bagus jugak, sebab boleh cepat2 larik...tapi bila dah siap survey, siap tunjuk masak keropok bawang seminit, promoter tu suruh bukak cawan kot2 pecah..kat cawan tu ada 2 gift card..bila kita beli barang dia, akan dapat sekali dengan hadiah dalam gift card. promoter tu suruh aku buka..yang 1st, dapat free thermopot + diskaun RM100..yang kedua dapat free oven + diskaun RM100...gift card kedua tu jadi kecoh sikit..sebab promoter tu kata maner ada dalam list...giler best gift card tu sebab dapat free oven bernilai RM3k ++...jadi dia call office tanya betul ke gift card tu...siap aku sekali kena cakap dengan bos dia...jd, kiranya aku bertuah lah...promoter tu kata, hari tu hari ulangtahun syarikat beliau..jadi ada 5 kad special macam tu untuk satu Malaysia..bertuah badan...

Pas citer2, prometer tu  minta IC..aku pun tanya la, kenapa nak IC lak..promoter tu cakap nak tengok alamat akak la, sebab senang nak service peralatan..aku pun cakap, masa bila saya nak beli barang u...promoter tu cam terkejut..akak tak nak ke hadiah mahal ni...hadiah nak ler, kena beli tu tak mampu la aku..mampus ada....promoter tu ingat aku tergoda la dengan oven mahal RM3k ++ tu...tak sanggup aku nak berhutang2 ni...siap suruh aku sain kat gift card tu untuk cancel. Okla, aku tak kisah pun sebab memula aku datang dok tempat tu pun untuk survey jer pun..bukan nak beli...promoter ni mcm2 cara nak suruh orang beli siap janji bagai...

@ tak kisah bayar berapa sebulan
@ 2-3 bulan tak bayar pun tak pe
@ 0% interest
@ tak call tanya payment
@ tak datang rumah carik...

Semua janji kat atas tu dia berani bagi sebab bila habis bayar baru dapat barangnya...memang la ko tak kisah semua tu..sebab barang takder....

Kisah ni serupa macam gores dan menang..cuma cara pendekatan dia lain...yang aku pun tak sangka sebab ingatkan just nak buat survey...

Har har har har....kan seronok kalo hadiah free boleh amik tapi tak payah beli barang yang lain....hampeh tul...


Cawan hasil dari survey..dan gift card dpt thermo pot..
gift card dpt oven tu dah di keroyokkan promoter tu...


Nota kecik : Aku tepek la sekepin gambar...bukan nak sabotaj ke haper...saper mampu boleh la beli..macam aku tak mampu...duit gaji tetiap bulan pun cukup2 makan....

Wednesday, 12 December 2012

~ 7 :||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum semua...

Lama aku bercuti...last keje hari Jumaat...tup2 hari ni dah Rabu baru kerja balik...



Sepatutnya Isnin kerja..tp Allah sayang hambaNya ini...
Diberikan kesakitan untuk menghapuskan dosa-dosa kecil....
Satu family ke hospital Klang...
Alhamdulillah, hari ni dah beransur sihat...


video

Bawak Lea & Alfi main keta kat Carrefour..

Biasalah, maknya teruja sikit....

Friday, 7 December 2012

~ Lega sudah....~

Assalamualaikum...

Dah Jumaat...maknanya esok cuti...dan mungkin balik kampung...

Lega sudah sebab kerja-kerja kat opis dah banyak setel...segala bagai report dah submit, segala order me"order" dah setel...so, tinggal keje yang takde dateline...sesuka bila nak buat...suka2....

Disebabkan waktu banyak free kan, sesaja gatal geledah apa yang ada dalam beg tangan aku...sebenarnya beg tangan aku kecik jer..tp harta benda kat dalam tu bersepah giler...macam2 ada...jd tengah2 kemas tu tangkap la gambar sekeping nak menunjukkan betapa banyak harta benda aku...



Tengok la betapa macam-macam benda ada dlm beg tangan aku...
Beg tu la bawak g kerja, beg tu jugak buat jalan-jalan...

Meh aku listkan barang-barang aku...

1. Dompet pink gitewww...
2. Notebook ada 3 lagi..
#Yang besar tu utk list duit kutu, list resepi & pasal kerja
#Yang hitam kecik tu utk diri sendiri macam perbelanjaan bulanan, list puasa yang belum ganti*banyak tu*, dan memacam lagik.
#Yang kelabu tu untuk conteng2 pasal kerja..
3. Kamera Sony yang banyak berjasa...baru jer sihat, sebab dah lama tak guna...reason sebab memori dah lama patah, pastu baterinya dah kong...
4. Pampers wajib adakan sebab ada anak kecik....
5. Tisu basah pun wajib ada....
6. Kunci opis..
7. Pen..
8. Cermin mata coklat untuk perlindungan dari habuk dan silau...
9. Cermin mata biasa...
10. Handphone pun pink...
11. Panadol + gula2 sakit tekak.. kebetulan aku tak sihat dan sakit tekak...sampai 2 papan...
13. Pen drive
14. Beg purple tu beg mekap...
15. Syiling yang berterabur..
16. Gam UHU tu sebenarnya nak gam kasut...dah masuk beg, tak keluar2 plak...nasib kecik...
17. Pad pun ada, tp tak keluarkan plak...

Itu jela....tu belum masuk 2 botol susukan...lagi sarat begnya...tapi kalo pergi keje takder la bawak pampers kan...

P/S : Aku memang jenis orang suka sumbat semua barang dalam beg...duit pun kekadang berterabur dalam beg...

Wednesday, 5 December 2012

~ 6:||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum....

Berjumpa lagi di hari rabu...tertanya-tanya gak, macam mana boleh wujudnya " Wordless Wednesday" ni kan???? #akan ku suruh encik google tolong jawabkan#




Sepetang di pantai remis....
Agak ber"sampah" sikit pantainya....



Suruh encik suami amik gambar candid, sekali senget da...
pepandai la ye kalo nak tengok...
#pictureforcontest#

Sekarang asal petang jerk hujan, jadi hati-hati semasa memandu...buat yang naik moto cam aku, lagi kena hati-hati...slow takper, basah takper..

Friday, 30 November 2012

~ Sample dan Hadiah ~

Assalamualaikum...salam Jumaat...

Hurmmmm....minggu ni sangat la bzzzzz...title sebagai purchasing je, tapi kerja store pun aku kena buat, kerja logistic pun aku jugakkkkk kena buat...ni dah jadi purchasing cum store cum logistic ni...
#Bos, saya ader 2 "cum" di situ, gaji boleh naik double tak?? Mau kena backhand tazkirah dengan bos...#

Disebabkan ada 1+2 kerja diatas, so di hujung2 bulan akan jadilah beberapa kes...

a) Confirm ot..waktu kerja main FB,blog bagai...waktu ot la baru buat keje terkedek-kedek...haru haru...
b) Meja penuh giler....sana tak key-in, sini tak sign, sinun tak sama harga, situ tak prepare PO...haru haru...
c) Kekadangkan, time busy keje la call berdering2...#pernah 1 kali aku cabut wayar tepon#
d) Terlepas masuk contest2 yang due date selalu hujung bulan...huhuhuhu...

Kerja yang diamanahkan akan dijalankan sebaik mungkin..itulah rezeki kitakan..mengeluh bukan boleh menyelesaikan masalah...diatas tu sekadar bebelan...setiap kerja adalah tanggungjawab...tidak mengharap penghargaan..tp penghargaan akan datang kalau kita ikhlas...


Berbalik pada tajuk asalkan....mukadimah memang lari tajuk selalunya bagi aku...Kita layan gambar...




Program Diaper Swap di Carrefour Klang...


Setiap store diperuntukkan 80pcs..aku orang yang ke 80...Alhamdulillah..


Dapat Pampers Baby Love L17pcs, topi 2 & Sample Pampers Baby Love Pants 1pcs


Hadiah Apron dari Baba's...satu untuk aku, satu untuk encik suami...
Akan diberi satu pada mak aku..sebab mak keje kantin...


Hadiah susu Dumex Mamil dari FB Dumex Mamil
Cerita kemenangan klik sini..
Hamper susu bernilai RM200 + Bubble Bag...

Ada satu lagi berita gembira...menang Share & Win dari seorang blogger...citer selanjutnya kita tunggu next entry...

p/s : Satu "big projek" kurang menjadi, tetapi yakin rezeki Allah itu luas...doakan kejayaanku ini...

Wednesday, 28 November 2012

~ 5:||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum....tak jawab dosa...#ayatnakngorataweksdedulu#


Ini adalah projek encik suami buat menambah2 pendapatan...
Racik ayam hutan & Racik Burung....



Pernah tak dedulu korang buat macam ni? 
Arwah nenek aku suka sangat...
Cucu pun suka...aku la tu...
Then, anak-anak aku pun suka...
Bersepah, tumpah, berterabur adat la kalo budak yang makan..

Ada la berita gumbira nak diceritakan...tp belum berkesempatan....sama-sama la menunggu....



Thursday, 22 November 2012

~ Adakah Hak Milik Kekal? ~

Assalamualaikum semua...

Tak lama lagi kita akan menyambut hari 'Asyura' iaitu bersamaan 10 Muharram 1434H, iaitu pada hari Sabtu ni..24/11/12..dan pasti semua orang masih ingat lagi bubur asyurakan...

Rindu kenangan masa muda remaja dulu..arwah nenek akan suruh aku beli sayur2 atau cabut ubi atau carik daun2an yang boleh dimasukkan dalam bubur asyura...masa arwah nenek sihat, arwah akan turun sekali tolong buat persiapan masak bubur asyura...tolong potong2 sayur gitu..bila arwah nenek dah tak larat, arwah suruh aku hantar bekas dan sayur2 jer..sebab aku kerja kan..bila bubur asyura dah siap, ada la org kampung tolong hantarkan kat rumah...miss that moment...


Sebenarnya nak citer pasal harta dunia aku yang satu ni..aku cakap harta dunia sebab harta ni tak kekal dan tak boleh dibawa masuk kubur pun...motorsikal aku la...Cik sekuteerrrr Ego..hari Selasa lepas, habis la hutang motor aku ni kat kedai..kalo ikut schedulenya, bulan 6 hari tu dah habis...tp disebabkan duit tu kekadang cukup-cukup makan, kekadang tak cukup, tu yang tergantung beberapa bulan...Memang lega rasanya dah habis bayar, sebab kat kedai tu interest je kemain tinggi melangit...ini last la aku berurusan dengan kedai tu..

Selama pakai Ego ni, aku tak pernah amik gambar beliau sendirian...kalo ader pun terselit-melit jerk..sipi sipi jer bentuk badan beliau...


Ada la sekepin gambar Cik Ego ni...tp tak nmpk sepenuhnya la..

Inila kenderaan aku untuk g keje, balik keje, rempit g kedai, amik anak dr rumah pengasuh, paling jauh balik kampung di Sekinchan..banyak jasanya ni...pernah gak pergi Jusco dengan I-City naik moto...memang kena gelak dgn member ofis bila tau aku naik moto berempat..lagik2 sekuter...ape ada hal...aku lagik suka..berangin satu, parking senang carik, tak payah bayar parking dan tak jammed..

Sehari sebelum raya haji aritu, Ego aku ni wat hal..mati tiba2..nasib la time tu encik suami yang bawa..kalo aku mau nanges tepi jalan raya tu...dah la jauh dari rumah....sekali bukak enjin, hitam legam kat dalam tu..sepatutnya enjin ni warna macam warna besi..silver macam tu la...service sana sani, buka situ sini, korek luar dalam kena la caj lebih RM500....

Waaaa...nanges betul aku...ape hal mahal bebenor ni..dah banyak kena tukar memang la mahal...bak kata tauke kedai tu, minyak hitam bocor tu pasal la enjin tu hitam....kalo pakai sekuter ni, minyak hitam kena jaga...OoOooOooo panjang aku...sebab aku tukar sesuka hati bila ada duit...


Resit pembayaran terakhir..

Itu la cerita Ego aku...sekadar mencoret untuk kenangan aku...dah menginjak angka 30an ni, memory pun low kan..

p/s : Geran motor belum collect lagi, masih di kedai...

Wednesday, 21 November 2012

~ My 1st Big Winning 2012 ~

Assalamualaikum....

Hari yang penuh ceria...sepatutnya nak buat wordless wednesday..tp sebab nak kongsi cerita pasal semalam, terpaksa buat full entry...

Ini kisah lanjutan dari menang shopping spree tu..

Seawal 9.30pagi sudah berasa di Econsave bersama encik suami tersayang..apa-apa hal pun ke toilet dulu.*sanggup amik cuti unpaid leave untuk teman g Econsave*

Terasa rileks siket sebab dah buat warming up kasi panas badan..takut kaki krem, tangan lenguh2 nanti...Ubat nervous pun dah telan..time ni baru ingat nak makan ubat...

Event pukul 10.30pagi, jd dalam pukul 10.00am tu survey lagik sekali...Kalo ikutkan semua barang dari P&G nak amik..tp masa dalam masa 4 minit ni mana yang sempat jerk..

Ada dua peserta, aku dan seorang lagi lelaki cina..dia 1st time, aku pun 1st time..PIC datang dalam 10.40am . So, dia decide aku 1st..tapi lelaki cina ni nak tukar sebab dia ada hal penting. Okla, aku pun tukar la..
Pemenang area Klang hanya 2 orang. Lagi satu dari Butterworth...

Agak lama jugak tunggu turn aku, dalam 11.15 baru peserta lelaki cina tu habis. Itupun kena tunggu lagik sebab pekerja Econsave tu nak re-fill balik barang yang peserta lelaki cina tu dah amik. Aku usha dari jauh tengok dia amik satu troli jerk..tp bil dia cecah lebih kurang RM2,200...wuiiii, aku ingat dalam RM700-RM800 jer..

Sampai turn aku, berlari dengan penuh semangat...1st aku rembat Dynamo, pastu sabun Fab, Downy, Ampi Pur. Sekali dah penuh satu troli...rules dia kalo nak amik troli lagi, kena lari amik kat pintu masuk...tp kebetulan sangat2 ada troli kosong kat situ..PIC tu kata amik jer..aku pun teruskan misi amik Febreeze, berus gigi Oral B, syampu Pantene, Rejoice dan Head & Shoulder. Bila nak amik Whisper, masa dah stop..cukup 4 minit...penat dan lenguh tangan aku...

Malangnya gambar ketika kejadian tiada...sabar je la aku...rupanya setting telefon aku tertukar..sepatutnya camera setting@storage memory card, tp tertukar ke phone memory. Jadi takdela gambar...sedih tau..so gambar ni semua lepas kejadian....total bil aku lebih kurang RM2,100...



Di luar Econsave..muka menahan panas..



Hasil rembatan selama 4 minit.


Setelah disusun...



Downy yang refill ni gift sebab beli 2 botol downy, dpt 1 pek refill..


Yang dalam kotak tu sikat Pantene, gift sebab amik syampu Pantene..


Abaikan latar belakang rumah aku tu...


Aku rasa syampu la paling banyak...


Agak-agak, kalo guna bila la boleh habis..



Ampi Pur tu pun ada gift, amik 2 botol dpt 1 botol gift...

Syukur Alhamdulillah sangat2...Terima kasih P&G dan Econsave...pasni confirm akan join lagi contest P&G...

video

Encik suami tak amik gambar, tp dia tolong amik video...ada gak cerita masa kejadian...malu aii...

Kalo tengok brand P&G memang banyak product  dia..Olay, Gillete, Bonux, Whisper, Vicks, syampu Herbal Essence dan lain-lain...tp disebabkan Olay tu simpan dalam kabinet kaca, takut tak sempat aku skip jer la...Gillete dekat cashier, tak sempat gak...Whisper dah amik, tp tak sempat masuk troli..

P/S : Sebahagian barangan akan disumbangkan pada kawan dan family yang banyak membantu...Sebahagian akan dijual...kalo ada orang nak beli la...Terima Kaseyyyyy.....

Jom Join Giveaway : Bersama Kleenex, Ini Ceritaku :)

Assalamualaikum...

Hari ni nak try join Giveaway dari blog Kak Ayu...


Nak join boleh klik link kat atas...

Tidak berkesempatan lagi nak pergi beli tisu Kleenex, so nak try giveaway ni pakai cara kedua...


Harap menepati syarat2...

Monday, 19 November 2012

~ Win Shopping Spree By P&G & Econsave ~

Assalamualaikum....Salam 5 Muharram 1434H...

Dah 5 hari di tahun baru...semoga tahun baru menjadikan kita lebih dekat, rapat dengan Maha Pencipta..

Esok akan bercuti 1/2 hari...sebab aku salah seorang pemenang Shopping Spree Oleh P&G..dan akan diadakan di Econsave Pandamaran...ini contest offline yang pertama aku menang...teruja dan gabra sikit lah...kena merembat barangan P&G sahaja selama 4 minit...




3 pemenang akan berlarian di dalam Econsave esok...

p/s : Doakan kejayaan aku supaya tidak gabra dan tergolek..malam ni akan survey lagi...

Friday, 16 November 2012

~ Alhamdulillah, Menang Susu ~


Salam jumaat semua...

Lemau je rasa badan minggu ni..ape taknya....

#Isnin kerja - cam biasalah..

#Selasa Cuti raya - melepak di rumah, econsave & main air. #kan 1Malaysia#.

#Rabu kerja - cam biasalah bz...

#Khamis Cuti Awal Muharram - pepagi dah standby dpn tv, petang melepak di opis meng"OT"kan diri.

#Jumaat kerja - Still bekerja sampai petang...hehehe..

Esok, Sabtu & Ahad cuti...Isnin keje, Selasa cuti lagik...aikkkk, tp 1/2 hari jer..Okla, cite asal pasal contest...biasala kalo lari tajukkan...

Ni citer pasal game contest FB Dumex Mamil..nama tersenarai pada minggu pertama...hadiah hamper susu bernilai RM200.00


Klik untuk pembesaran sewajarnya...

16 Oktober, PIC dah call..siap suruh pilih hadiah lagik.Katanya hadiah akan dihantar, sampai sekarang belum terima. Mungkin pihak berkenaan tengah uruskan, lagipun game tu baru jer tamat 11 Nov. Hantar sekali harungkan..takpe kita tungguuuu....

Wednesday, 14 November 2012

~ 4:||: Wordless Wednesday ~


Assalamualaikum...hari Isnin keje, Selasa cuti, Rabu keje, Khamis cuti (tapi akan bekerja, double tu), Jumaat pun kerja...cukup jadual Isnin hingga Jumaat...ihik...



Aktiviti bersama anak-anak di hujung minggu.


Mandi manda di kolam renang Pandamaran sempena cuti di hari Selasa.

Monday, 12 November 2012

Share The Softness by My Small World and Kleenex

Assalamualaikum...

Entry ni khas untuk giveaway oleh blog kak Ezna My Small World..

*1st time try giveaway nih*


Foto momen indah 1 : Bersama 2 sang kecil + 1 sang ayah bersuka-ria di pantai.
Menggunakan Kleenex@Bath Tissue


Foto momen indah 2 : Makan malam ditemani 2 animasi botak sang Upin dan sang Ipin.
Menggunakan Kleenex@Hand & Face Wipe


Foto momen indah 3 : Menemani sang ibu di tempat kerja sambil membuat onar.
Menggunakan Kleenex@Facial Tissue


Thursday, 8 November 2012

~ Izz Muhammad Alfi Iqmal Trademark ~

Assalamualaikum...

Pepagi lagik dah tensen...minyak moto dah kat E, carik dompet tak jumpa-jumpa..start moto tak hidup plak..arghhhh sudah, kering dah ke minyak aku ni..ada yang lambat lagi la...cukuplah dah 12 kali lewat tahun ni...akhirnya, smpi gak kat opis 8.29am...dah terbayang2 aku jalan kaki carik minyak tadi...

Mukadimah kemain lagi...lari tajuk sungguh..ni nak citer pasal trademark anak aku si Alfi..


Sibotak dengan puting biru..



Puting merah plak...



Puting biru lagik, yang ni terus hilang masa balik dari pantai remis..



Puting merah ni dekat2 4 kali beli...



Sengih pun tak lekang...



Encik suami mencari puting yang di baling ke sungai....
*Abaikan si kakak yang comot*



Puting merah kakak punya...



Puting biru ni pun 2-3 la beli..asyik hilang memanjang..



Yang ni putus akhirnya....




Yang ni tak tau kemana..hilang jugak..



Puting harimau ni putus...beli baru lagik..



Sebelum putus...

Sekarang kembali ke puting merah hijau serupa kat atas tu ha...semalam baru beli satu lagik warna biru..gara-gara Alfi masukkan puting dalam beg kawan kat tempat pengasuh..balik umah mintak ting nak ting nak..pergi la belikan jugak.

Sebab-sebab asyik tukar puting...
  • Putus dek lama sangat bertapa dalam mulut..
  • Hilang dek main baling-baling kat rumah @ pengasuh... Celah mana tersorok tak tau..
  • Jatuh masa naik moto, kekadang amik kalau jalan kampung..kalo jalan raya, beli baru la lagi..
  • Jatuh masa naik kereta, selamat dilanggar keta lain..punah..
  • Jatuh dalam longkang..yang ni dia saja buang..tak kuasa nak amik..
  • Tercicir kat pantai, pergi carik balik..tapi dah takde..
  • Tercicir sana sini tu biasa sangat dah...
  • Ada gak beli baru sebab dah comot, sebab lama tak tukar..
Nasib la puting murah dia nak, paling brand pun Pegion je pun. Pernah gak hilang seminggu, tak nak belikan dah, sekali mak bapak merana, asyik merengek jer. Akhirnya berputing balik. Sebelum sekolah nanti kena stopkan jugak...menghalang pertumbuhan gigi karang...

P/S Alfi ni keturunan maknya...maknya dulu pun sampai umur 5 tahun baru stop hisap puting..
#malumalukucin#