Tuesday, 17 January 2017

~ Resepi Pasta Budget & Mudah ~

Assalamualaikum wbt..

Untuk ibu-ibu yang berkerjaya...
Erti kata lain, mak-mak yang sibuk dengan kerja dan anak-anak...
Suri rumah pun sibuk gak kan sekarang..
Kalau nampak perkataan mudah tu kena toleh 3, 4 kali..

Bukak je FB, step mudah untuk kurus...
Mesti like, komen banyak...
Viral lagi..
Yang mudah-mudah ni kan selalunya senang, cepat, segera dan seangkatan dengannya...

Begitulah juga dengan aku yang kengkonon ibu berkerjaya..
So, aku pun nak share resepi mudah ni...
Kebetulan Aeon Big buat jualan murah..
Aku merembat pasta sampai 4 bungkus...
Dah sebungkus RM1 kan..


Ditalini Pasta..
*expired early 2017, tu pasal RM1*
Baju tu pun RM1...
Size 2 tahun, anak baru 10 bulan...
Ape ada hal..

Resepi ni mengikut bahan apa yang ada dalam peti sejuk jer...
Kalau ada bahan lebih yang sesuai, terpulang pada korang...

Bahan-bahan dulu :

1 paket pasta ditalini..
1 Biji tomato..
Hotdog beberapa ketul..
*separuh blend dengan tomato, separuh potong2
2-3 ulas bawang putih..
Sos cili, sos tomato, sos tiram..
Kiub ayam..
Sayur traffic light..
Minyak zaitun..
Marjerin..

Cara memasak :

1. Rebus pasta dan toskan..
2. Blend tomato dengan hotdog jadi macam pes dia la..


3. Tumis bawang putih yang dicincang haluih haluih dengan marjerin..
4. Masukkan pes tomato + hotdog tadi..


6. Masukkan sos-sos berkenaan..
7. Tambah kiub ayam seketui...


  


8. Masukkan sayur traffic light dan hotdog..




9. Last sekali, masukkan pasta korang dengan renjis minyak zaitun sikit...


10. Jadila pasta mudah...
Tapi kalau nak mudah lagi beli jer sos pasta siap2...
Orang kurang berkemampuan... 
Ni pun kira mudah dan budget la...


Warna kurang menyerlah sebab untuk budak2 makan kan..
Letak cili boh kang tak tahan pedas budak2..

~ynar~





Tuesday, 10 January 2017

~ Shopback | 1st Payout ~

Assalamualaikum wbt..

Kebanyakkan pembeli online, mesti tau pasal platform or web yang menguntungkan..
Mungkin ada juga yang tak berapa tau..
Ataupun tau, tp malas nak sign up bebanyak accout..
*macam aku dulu gak*
Rasa leceh nak buka itu ini...

Lagi-lagi zaman sekarang yang semua kat hujung jari..
Slide-slide, klik-klik, tekan-tekan pastu dah siap..
Duit dalam acc makin kurang, tup-tup barang pun sampai..
Sampai adik pos laju dan adik2 courier dah kenal sapa...
*kes aku la ni,sebab off colleague aku ni bli thru acc aku*

So, macam mane nak menyelam sambil minum air ???
Sambil membeli belah, lepas tu dapat duit balik...
DUIT tau... DUIT...
*zaman sekarang kena bijak berbelanja*
Walaupun tak banyak, tapi kalau dapat 12% dari harga kita bayar tu kira besar gak la..

Tak payah banyak citer..
Meh tengok 1st payout aku dapat thru Shopback..
*cuma guna Lazada & Groupon, setakat nilah*




Total earning setakat pagi tadi RM90.78...
Tapi yang boleh cashout RM20.03..
So, bila dah boleh cashout, kita cashout je la..
Boleh la beli pop ke, beli barang online lagi ker..
Proses cashout dalam 8 hari jer dari tarikh kita request..
Alhamdulillah...kira rezeki juga kan..



So, pada sesiapa yang rajin : 
1. Kaki shopping online.. (Lazada, Groupun, Zalora and etc)
2. Booking online.. (Agoda, Expedia,Booking.Com and etc)

Ada banyak lagi online stores yang bekerjasama dengan Shopback..
Korang check la sendiri...

Apa tunggu lagi...
Sign up la cepat..
Bagi aku proses Shopback ni mudah..
Takde la complicated sangat...
Siap ada bonus lagi..wink wink...
*Cuma nak tunggu pending tu lama sikit arrr*
*Janji ada saving kecil-kecilan kan*


Preview

Klik gambar untuk sign up..senang kan..
Semua di hujung jari-jemari Salleh anda kan...

~ynar~

~ Rezeki Contest Disember | Syukur Selalu ~

Assalamualaikum wbt..

Dipermudahkan segala urusan harian pun dah syukur sangat2...
Tambahan pula rezeki dalam dunia contest ni..
Alhamdulillah, masih diberi peluang..



1/12/16
Tropicana Twister "Kecerian Berganda"
Orang lain menang dah menang 7-8 nama..
Aku baru 1 nama..
Itupun satu resit jer..
Modal mahal sikit la..
Contest masih berlangsung until 11/2/16..



6/12/16
Like, Share & Tag Giveaway dari fb Ebeli..
100 pemenang...
No. 99 tu..




Key to A Diamond Bracelet form Wah Chan..



Selepas daftar, akan dapat emel dari Wah Chan dan print e-pass tu..
Aku daftar 2 nama..

Minggu pertama : Dapat 2 gelang mutiara + Voucher RM200 + Bag
Minggu kedua : Dapat free gift jer, macam cawan dan botol perhiasan..
Minggu ketiga : Dapat Voucher RM300
Minggu keempat : Voucher dengan 2 subang mutiara



Antara hadiahnya...
1 gelang mutiara dah nak putus..

Voucher kena beli barang permata berlian RM1000++ atau
emas 916/999 berat 20gm ke atas...
So, let go la..ada rezeki orang beli..xder burn gitu je la...



Hadiah kecil-kecilan..
Dari Canon - Wechat
Tak redem pun..
Lagipun dah expired 8/1/17...



Hadiah kecil-kecilan..
Dari myNEWS.com - Wechat
Tak sempat redem pun..




Drypers Baby Club 500 point..
Belum dapat pointnya..
Kalau tak boleh redem barang Drypers or toys..

Alhamdullillah, semoga dimurahkan lagi rezeki dalam bidang contest..

~ynar~