Tuesday, 31 January 2012

~ Dinner Di De Palma Hotel, Ampang ~


Ni citer sabtu lepas...dinner di De Palma Hotel Ampang sebab mak mentua belanja...
Kira satu family mak mentua aku plus kawan2 dia...Jadi orang kaya baru mak aku...
Dia baru kuarkan EPF tu yang belanja semua..alhamdulillah..


Desert...macam agar2 dgn dadih..2 cawan aku amik..


Aku main amik jer..ader lamb stew, sayur2 dan lain-lain ( tak tau nama)


seafood in ice...udang aku leh lagik makan, yg lagi satu...luah balik..


tepek la satu gambar aku...maser ni dah kekenyangan..

banyak lagi aku amik maser dinner ni, kambing bakar, ayam bakar, jagung bakar..
spagetti, kuey tiaw, aiskrim, kuih muih, nasi dan bebagai sup...
semua rasa sikit2 jer..kang overdose, kena bukak butang suar...
untuk anak2 aku yang xberapa nak makan, aku bagi kuih tak nak..
susah tul nak makan..tapi bila dapat aiskrim, laju jer...
waaa....

Tapi ader citer sedih sebelum sampai ampang ni..
kejadian berlaku di jalan klang-banting nak masuk kesas..
en.suami sibuk nak lap tangan, last2 tercium bontot honda...
waaaaa....nasib tak teruk, 100hinggit dia mintak..
en.suami cakap kalo hantar kedai baru dalam 20hinggit...
last2 itu orang terima offer untuk hantar bengkel biras en.suami..


* waktu kejadian...mase ni naik saga a.ipar..so diorang tak risau sgt, keta pun dah nak jual...

aper2 pun, semua dah settle..
thanks ti MIL sebab belanja makan..
tapi ader sorang anak buah ngadu..
" kalo macam ni makanannya, boleh kurus yati...semua tak sedap..."
biasa makan nasi..sekali makan ala-ala western..
terima kasih sudi baca..

Friday, 13 January 2012

Baru nak post entry di 2012

Tak tau nak letak tajuk ape..bolehlah...
Nak citer pasal keja, cam biasa...yang tak sabar nak tunggu increment dgn bonus..
agak2 beraper la naiknyer...lambat la plak bulan 2..

Pasal cuti raya china ni pun takder plan apa-apa, sebab roadtax keta belum renew..wa wa wa..
cuma yang best, dapat limau free banyak..agak2 5 6 biji sehari telan..badan pun hangat2 jer...
jangan sampai mc sudah...

Pasal tiroid aku, baru2 ni balik kg ader sorang nenek sedar tolong ubatkan...
Dia bagi kapur dan sapu la kt leher..kekadang miss jugak..
Harap2 boleh sembuh dengan tradisional..
Takmo operate2 dah...kesan yang dulu pun tak hilang lagi..

Pasal anak-anak, cam biasa..makin besar makin nakal..tapi ibarat nakal budak..
Makin marah, makin dibuat...tak boleh ditegur..ader je menjawab..
Yang sulong nak masuk 3tahun, cakap tak berapa lancar lagi...
Sebagai mak, jenuh gak nak memahami..
Kalo ayahnya, lagi la tak paham..
Maknya yang translate.

Gambar anak-anak + ayah..sumer ader merah..

Jumpa lagi dilain entry..