Thursday, 10 September 2015

~ Kid'z Paradise | Klang Parade ~

Assalamualaikum wbt...

Sebelum entry raya, saya buat entry campak belakang jap...
Berlaku kira2 cuti sekolah bulan Jun itu hari...

Keluar makan2 dengan kawan2 office sempena nak puasa di Klang Parade..
Makan di Texas Chicken...
Lepas makan tak tau nak kemana...
Kawan2 office semua nak window shopping..
Aku lak dah la bawa anak, malas nak window2 nih...

Terus teringat nak bawak pergi Kid'z Paradise...
Tanya kawan, harga dia lebih kurang RM28 per entry untuk sorang budak...
Itu untuk hari biasa...kalo weekend harga lain...
Kebetulan aku pergi hari Khamis, kira cantik la...

Terus pergi tingkat 2...
Anak2 aku dah nampak tempat main, terkinja-kinja nak masuk...
Tanya cashier, RM40 per entry...
Mak ai...rupanya school holiday lain da...
Har har har har....
Boleh lak terlupa cuti sekolah kau...
"__________"

Tak jadi masuk kang guling2 kat situ anak aku...
Nak tak nak, g la bli stokin dulu...
Nasib ada duit lebih sikit...
Gigil je nak bayar RM80....
Masuk la nak...
Moga2 ada rezeki mak balik....



Bertabahlah hati demi anak-anak...



Aku rembat mineral jer...



Nasib kedai DIY tak jauh dari Kid'z Paradise ni...
Kalo tak stokin 3 pasang ni dah RM13.50...putih lak tu..
Beli kat DIY tak sampai RM10... 



Main la anak....ini yang pertama dan yang terakhir...



Sejuk je kaki bila pijak benda alah ni...



Mak pun join jakun sekali...



Nak tau pe benda alah ni...



Klik gambar bagi tumbesaran...



Disebabkan bayar mahal, duk la berjam2 kat sini...
Dari pukul 2 lebih sampai dekat pukul 7 tak silap aku...



Alfi pakai seluar pendek, selalu gak biji2 tu masuk kat spenda...






Antara game lain...









Mak-mak, nenek-nenek, atuk-atuk dan maid bergosip...



2 beradik punya idea...



Lepas ajak balik, habis semua ditonggangnya...
Penat je nak oi korang berdua isi...
Kalo aku bior aje...



Nasib ada plug...caj powerbank dulu..
Baru la seronok nak update dan tak bosan tunggu anak...
Wifi dah tentu ada...


video

Sesekali menghabiskan masa dengan anak2...
Lagipun cuti sekolah hari tu tak ada bawa anak2 pergi mana pun...