Thursday, 24 October 2013

~ Jalan - Jalan | Pantai Remis Jer ~

Assalamualaikum w.b.t...

Citer lama nih, standard la kan baru nak buat karangan...karangan lagi tu...
Itupun sebab ada gambar, kalau tak ada gambar memang takde la karangan ye pun...

Request dari anak2 yang naik main pasir, nak main pasir...
Ye arr, kat rumah cuma ada tanah dan jalan tar...
Tak best la korek2 tanah kan...lain la kalau nak buat batas sayur ker..
Memang aku kerah diorang main korek tanah...
Pasir pun bekas2 orang buat rumah..so pepaham la pasirnya macam mana...
#jadi toilet kucing semedang#

Kebetulan nak balik Sekinchan, singgah la jap Pantai Remis...
Selalunya kitaorang tak singgah sebab selalunya balik petang..
Sampai area Pantai Remis dah senja...
Tak adventure la main2 pasir, pastu dah kena hambat balik...
Tapi hari tu balik awal sebab inche suami cuti...
Boleh la melepaskan gian anak2..
Dan kebetulan kat Pantai Remis air baru nak pasang...
Sempat la jumpa pasirkan....
Dan aku pun turut serta...
Hobi yang telah lama aku tinggalkan...



Arai banar si Lea...



Dah bagi main pun muka tak puas hati lagi ker?



Kebetulan air dah naik sikit...
Terus tukar dari main pasir ke main air...
Anak2...



Masa ni panas giler, tapi bebudak bila dapat main...
Tak kisah pun...yang penting main la gak..
Aku sampai tak leh buka mata sebab panas tepi laut ni kan lain sikit..



Layankan je la...



Bila anak2 dah main air, aku lak amik alih main korek pasir...
Seronok woooo, sebab aku bukan korek buat2 istana ke hapa...
Tak main la istana istani nih...
Aku korek2 cari menatang nih....
Korang tau ke? Ni la penduduk asal pantai nih...
Sempena dia ni la pantai ni dapat nama...
Ni la remis versi cun2...



Dah nak balik dah, dah basuh segala bagai...
Sempat lagi si Alfi ni...
Nanti la mak request kat ayah ko suruh bawak balik seguni beras pasir...

Itu je..jom makan...

ps : Arai banar = Suka sangat...
pss : Cerita ni mengimbau balik kenangan masa jaman2 gadis sunti...naik beskal, ajak sepupu, bawak sudu + plastik..dari pantai parit 7 sampai ke parit 8...mencari remis...sama la cam anak aku gak, sanggup berpanas..padahal remis je dapat sikit je..tak sampai 1/2kg pun..tp seronok la...dedulu mana ada cybercafe nak menghabiskan waktu..kamera pun takder..jadi memori simpan dalam kepala je...


Tuesday, 22 October 2013

~ Laju-Laju Update Hadiah | Takut Lupa ~

Assalamualaikum wbt..

Memang hari2 buka blog, tp tengok jer...
Dari hujung bulan September sampai la ke hari ni, kepala masih serabut...
Dengan dapat tawaran keje lain...
Pastu bila dah tender surat resign, 3-4 kali kena panggil...
Dah la aku ni badan je besar, tapi hati kecik...
Sesikit nak nangis...huduh no muka nangis...
Lagi2 dah tua kan...#sedor#

Dah confirm resign, bos lak offer lagi..
Dah la aku ni cepat kesian, sudahnya aku masih disini...
Rezeki masih di kilang plastik...bukan di kilang coklat...
Kalau tak confirm makin gomuk aku...
Menkentedarah coklat jew...

La ni serabut lak pikir pasal nak tolak tawaran keje kat sana...
Aku ni kan cepat kesian...
Harap2 diarong kat sana pun kesian kat aku ni ha...

Dah tu sakit kepala lak menyerang dalam serabut2 tu
Bukan sehari, bukan 2 hari...Masalahnya, berhari2 tak hilang...
Pergi goverment, power rabun dah bertambah..katanya...
Pergi swasta, migrain rupanya....telan sebiji pil, sihat terus seperti sediakala..

Bila la nak up cerita hadiah ni kan...
Entry pembukaan panjang berjelakan...
Cerita hadiah pun panjang la sangat...
Sebab dah lama, ntah2 tak ingat...



Voucher dari Worthy Book..



Macam2 voucher la ada...



Yang ni pun, macam2 ada..tp semua aku rasa tak berbaloi untuk aku...
Heh, jadi terperuk la kat celah mana2 yang aku pun tak tau dah..



Hadiah dari Clean & Clear..
Jawab soalan kat FB.



Benda ni tiba2 je inche suami dapat...
Hadiah ke, sample ke aku pun tak tau...
Yang happy anak2 la...ingat mak ayah beli mainan utk diaorang...



King's Grand FB contest..dapat voucher ice cream..
Rasanya semua yang join, semua dapat voucher nih...
Okeyla, aku ni kan hantu ice cream...



Selamat dah terima, dan dah selamat pun ditebus...
Cuma makannya je belum...



Daily Prize dari Kleenex Share The Softness...
Satu nama sendiri, satu nama inche suami...



Nama inche suami lagi...
Kira hadiah birthday inche suami la yer...



Bergambar dengan kotak jew, isi tinggal 1..
Boleh la..layan je la...



No. 39, hadiah saguhati..
Bersyukur sangat sebab terpilih..
Ingat senang nak menang contest offline nih...
Bukan sikit yang masuk...



Jimat la belanja beli pampers untuk 1 bulan ++..
Sebab Alfi je pakai pampers siang, Lea dah stop..



Hadiah dari majalah Her World..
Tak tau bila nak collect...



Lepas post je entry hari tu, kemain banyak lak hadiah yg sampai..
Pastu, dapat email dari majalah Glam menang September promotion..
So, dah ada 2 hadiah kena collect kat Blu Inc, so tunggu masa free la pergi collect..

Untuk jimat waktu aku dari taip entry baru, aku update je entry nih..
Dasar malas tahap gaban...#bz memanjang#
Itu je kot khabar kegembiraan setakat ni..
Harap2 ada lagi khabar gembira seperti di atas...

K..Bhai..