Friday, 28 December 2012

~ Hadiah Kecil-Kecilan | Tetap Bersyukur ~

Salam semua pembaca....

Mode malas betul nak update blog sebab agak bz melampau..kerja banyak sangat2....

Alhamdulillah, walaupun hadiah kecil-kecilan tp tetap bersyukur..sebab sentiasa ada rezeki..dan setiap rezeki menceriakan lagi kehidupan aku dan yang penting, ia mengubah aku menjadi orang yang lebih baik...
#mendalam maksud tu#

Meh jemput tengok....


First time join Giveaway blogger...
Hadiahnya tisu Kleneex dan sehelai tudung...
Thanks kak Ayu...



Yang ni baru dapat semalam...
Sample rasanya...siap dapat key-chain...
Aku pun tak ingat bila request....



Yang ni hadiah kot...boleh plak main kot2..
Sample jarang bagi 1 packs kan..
Aku rasa sebab jawab survey agaknya...
Ntah la, yang pasti jimat belanja beli pad....



Yang ni baru jer dapat tau..
Menang conso untuk contest Sweet Temptation by Silkgirl..
Boleh cek nama kat sini.

Nak sambung buat kerja balik...kerja menimbun dah ni...

p/s : Bila berusaha, dan usaha tu membuahkan hasil dan diceritakan sana-sini, bukan nak menunjuk2 atau riak...Sekadar berkongsi cerita...dan aku anggap sebagai motivasi...sebab bila tak usaha, tak ada apa-apa yang berlaku atau dapat..bila kita rajin usaha, kita nampak hasilnya...#pesananuntukdirisendirijuga#

Wednesday, 26 December 2012

~ 9 :||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum....

Minggu yang agak kelam kabut sikit...



Tengok la aksi si anak bujang kecil aku ni...
Senang hati sungguh..

Sebelum ayah dia angkat masuk keta pagi tadi,
sempat aku snap sekeping...masih tido lagi tu...
2-2 anak aku  jenis macam ni, suka baring @ tido silang kaki...


Monday, 24 December 2012

~ Giliran En. Suami Pulak Terjebak ~

Salam semua....

Tajuk kemain panjang lagik....okeylah, nak cerita pasal encik suami yang nama dia pulak banyak menang...tak la banyak mana..ada lah 3,4 kot...terjebak jugak..tp ni semua si isteri punya pasal...encik suami tak la marah..suka jer...tp yang melecehkan kena collect hadiah tu..iyelah..dia sabtu kena kerja..susah nak dapt cuti...tak reti sangat jalan-jalan ni...nak pakai wakil, aku hanya tau bawak kenderaan tayar dua..tayar empat ni aku takut sikit. Sebab tak nampak tayar....reason poyo disitu...aku takder lesen keta sebenarnya...

Antara yang kena collect, Huggies punya hadiah..belum pun collect, nasib dekat PJ jerk...chop nak pampers...




Yang ni, menang keropok Chipster untuk sebulan...
Still boleh join..hantar gambar yang mengecewakan...
Aku hantar pakai nama suami gambar pantai yang penuh dengan sampah..
Tak sangka menang...tp mak ai, kena amik hadiah kat Bukit Damansara...
Jauh tuh...ada sesiapa nak tolong amikkan keropok free?



Yang ni citer aku plak...
Menang Zalora voucher RM50 dari Ringgitplus....



So, lepas reply dia bagi la voucher code...
Dah ada voucher, tangan aku gatal2 la nak cek web Zalora..
Gatal jugak pilih2 jubah rega RM49..kan dah ada voucher...
Sekali code tu tak valid...hampeh tul...
Aku yang tak paham tnc dier ker, atau code tu tipu....
Maleh fikir aku biar je la...Bila free aku check la balik....
Ada sapa2 faham boleh tolong??

P/s : Bos ai cuti seminggu..tapi sebelum cuti, sempat bos bagi duit "raya dia" sebelah tangan lagik..



Thursday, 20 December 2012

~ Winning & Prize Story ~

Assalamualaikum....

Teruja tengok aku orang lain menang hadiah cash ber"k" ....aku belum ader rezeki lagi...

Tapi hadiah yang kecik2 pun satu kepuasan...bersyukur, sebab sentiasa ada rezeki...

Ok, jom kita terjah...#terjahlasangat#....


Aeon Chatterbox contest....dapat 2 sebab laki bini menang...ahaks..


Clear sikit...


Contest ni still boleh join lagi...
Menang untuk topik kedua...
Jangan carik nama aku, sebab bukan aku yang menang..
Nama encik suami, tapi aku punya idea...
Esok g collect hadiah...


Share and win by blogger Premium Beautiful a.k.a Suraya Nadzrah


Terima kasih kepada Su....
Kita tunggu hadiahnya, ahaks....

Tertunggu-tunggu telefon berdering cakap pasal berita gumbira...harap-harap ada rezeki lagi.....

Wednesday, 19 December 2012

~ 8 :||: Diam-Diam Rabu ~

Salam semua...


Gambar menunjuk2 kesibukan....
Harus la sibuk....nak lagi hujung2 tahun...



Tengok la punch card ku yang 4x dah merah....
Nape ntah hujung2 tahun ni plak nak merah....
Dah turun markah disitu...#sedih#
#Big bos, increment jangan kasi turun yerk#


Friday, 14 December 2012

~ Dapat Free Oven RM3K ++ ???? ~

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Salam...hari Jumaat sudah...minggu ni keje 3 hari saje...

Macam2 nak dicerita, tapi aku cerita pasal menang dulu erk......

Sabtu tengahari aku dan anak-anak ke Carrefour (K4)..tujuan utama nak beli susu....sebelum tu main keta dulu...Video ada dekat entry sini. Satu kereta RM10/15minit...Lepas habis, berjalan la masuk K4...

Korang pun tau kan, kat semua pasaraya mesti banyak promoter kan...tak kira la dalam pasaraya atau kat luar, contoh kat luar kaunter bayar..

So, selama aku pergi K4 aku akan berusaha mengelak dari promoter yang kat luar kaunter bayar...yang dekat dalam pasaraya biasa suruh try barang diaorangkan..so FOC...tak de hal lah...

Ntah macam mana, hari tu aku terberhenti kat sorang promoter tu....sebelum tu aku mesti lari laju2 atau buat dono jer...Nak dijadikan cerita, dia nak bagi cawan free jer..aku ingat pas dapat boleh balik..sekali nak buat survey..dalam hati "kalo survey takpe la"...pung pang bagai la promoter tu tanya memacam...

Nak bagitau ke tak apa dia promote???? Tak payah la yer...hint ---- jual peralatan dapur yang bagus bagi aku, tapi mahal giler...nak tau jugak g K4 Klang...

Anak-anak masa ni dah memacam perangai..bagus jugak, sebab boleh cepat2 larik...tapi bila dah siap survey, siap tunjuk masak keropok bawang seminit, promoter tu suruh bukak cawan kot2 pecah..kat cawan tu ada 2 gift card..bila kita beli barang dia, akan dapat sekali dengan hadiah dalam gift card. promoter tu suruh aku buka..yang 1st, dapat free thermopot + diskaun RM100..yang kedua dapat free oven + diskaun RM100...gift card kedua tu jadi kecoh sikit..sebab promoter tu kata maner ada dalam list...giler best gift card tu sebab dapat free oven bernilai RM3k ++...jadi dia call office tanya betul ke gift card tu...siap aku sekali kena cakap dengan bos dia...jd, kiranya aku bertuah lah...promoter tu kata, hari tu hari ulangtahun syarikat beliau..jadi ada 5 kad special macam tu untuk satu Malaysia..bertuah badan...

Pas citer2, prometer tu  minta IC..aku pun tanya la, kenapa nak IC lak..promoter tu cakap nak tengok alamat akak la, sebab senang nak service peralatan..aku pun cakap, masa bila saya nak beli barang u...promoter tu cam terkejut..akak tak nak ke hadiah mahal ni...hadiah nak ler, kena beli tu tak mampu la aku..mampus ada....promoter tu ingat aku tergoda la dengan oven mahal RM3k ++ tu...tak sanggup aku nak berhutang2 ni...siap suruh aku sain kat gift card tu untuk cancel. Okla, aku tak kisah pun sebab memula aku datang dok tempat tu pun untuk survey jer pun..bukan nak beli...promoter ni mcm2 cara nak suruh orang beli siap janji bagai...

@ tak kisah bayar berapa sebulan
@ 2-3 bulan tak bayar pun tak pe
@ 0% interest
@ tak call tanya payment
@ tak datang rumah carik...

Semua janji kat atas tu dia berani bagi sebab bila habis bayar baru dapat barangnya...memang la ko tak kisah semua tu..sebab barang takder....

Kisah ni serupa macam gores dan menang..cuma cara pendekatan dia lain...yang aku pun tak sangka sebab ingatkan just nak buat survey...

Har har har har....kan seronok kalo hadiah free boleh amik tapi tak payah beli barang yang lain....hampeh tul...


Cawan hasil dari survey..dan gift card dpt thermo pot..
gift card dpt oven tu dah di keroyokkan promoter tu...


Nota kecik : Aku tepek la sekepin gambar...bukan nak sabotaj ke haper...saper mampu boleh la beli..macam aku tak mampu...duit gaji tetiap bulan pun cukup2 makan....

Wednesday, 12 December 2012

~ 7 :||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum semua...

Lama aku bercuti...last keje hari Jumaat...tup2 hari ni dah Rabu baru kerja balik...



Sepatutnya Isnin kerja..tp Allah sayang hambaNya ini...
Diberikan kesakitan untuk menghapuskan dosa-dosa kecil....
Satu family ke hospital Klang...
Alhamdulillah, hari ni dah beransur sihat...



Bawak Lea & Alfi main keta kat Carrefour..

Biasalah, maknya teruja sikit....

Friday, 7 December 2012

~ Lega sudah....~

Assalamualaikum...

Dah Jumaat...maknanya esok cuti...dan mungkin balik kampung...

Lega sudah sebab kerja-kerja kat opis dah banyak setel...segala bagai report dah submit, segala order me"order" dah setel...so, tinggal keje yang takde dateline...sesuka bila nak buat...suka2....

Disebabkan waktu banyak free kan, sesaja gatal geledah apa yang ada dalam beg tangan aku...sebenarnya beg tangan aku kecik jer..tp harta benda kat dalam tu bersepah giler...macam2 ada...jd tengah2 kemas tu tangkap la gambar sekeping nak menunjukkan betapa banyak harta benda aku...



Tengok la betapa macam-macam benda ada dlm beg tangan aku...
Beg tu la bawak g kerja, beg tu jugak buat jalan-jalan...

Meh aku listkan barang-barang aku...

1. Dompet pink gitewww...
2. Notebook ada 3 lagi..
#Yang besar tu utk list duit kutu, list resepi & pasal kerja
#Yang hitam kecik tu utk diri sendiri macam perbelanjaan bulanan, list puasa yang belum ganti*banyak tu*, dan memacam lagik.
#Yang kelabu tu untuk conteng2 pasal kerja..
3. Kamera Sony yang banyak berjasa...baru jer sihat, sebab dah lama tak guna...reason sebab memori dah lama patah, pastu baterinya dah kong...
4. Pampers wajib adakan sebab ada anak kecik....
5. Tisu basah pun wajib ada....
6. Kunci opis..
7. Pen..
8. Cermin mata coklat untuk perlindungan dari habuk dan silau...
9. Cermin mata biasa...
10. Handphone pun pink...
11. Panadol + gula2 sakit tekak.. kebetulan aku tak sihat dan sakit tekak...sampai 2 papan...
13. Pen drive
14. Beg purple tu beg mekap...
15. Syiling yang berterabur..
16. Gam UHU tu sebenarnya nak gam kasut...dah masuk beg, tak keluar2 plak...nasib kecik...
17. Pad pun ada, tp tak keluarkan plak...

Itu jela....tu belum masuk 2 botol susukan...lagi sarat begnya...tapi kalo pergi keje takder la bawak pampers kan...

P/S : Aku memang jenis orang suka sumbat semua barang dalam beg...duit pun kekadang berterabur dalam beg...

Wednesday, 5 December 2012

~ 6:||: Wordless Wednesday ~

Assalamualaikum....

Berjumpa lagi di hari rabu...tertanya-tanya gak, macam mana boleh wujudnya " Wordless Wednesday" ni kan???? #akan ku suruh encik google tolong jawabkan#




Sepetang di pantai remis....
Agak ber"sampah" sikit pantainya....



Suruh encik suami amik gambar candid, sekali senget da...
pepandai la ye kalo nak tengok...
#pictureforcontest#

Sekarang asal petang jerk hujan, jadi hati-hati semasa memandu...buat yang naik moto cam aku, lagi kena hati-hati...slow takper, basah takper..