Thursday, 29 December 2016

~ Voucher RM500 Dari Lazada | Rezeki Contest ~

Assalamualaikum wbt..

Syukur Alhamdullillah..
Seperti yang di janjikan, inilah barang2 yang aku beli pakai voucher tu..
Setengah barang memang dah ada dalam wishlist Lazada..
Sesetengah barang tu memang kena pilih dalam 3-4 hari sebab ada term untuk pakai voucher tu..

Tak boleh pakai untuk real deals & seasonal deal promotion..
Shipping charges kita kena tanggung...

So, inilah antara barang2 yang aku beli...
Just tambah RM30.50 utk topup shipping charges & satu barang tak boleh pakai voucher..

Cerita kemenangan :

http://izzfamilystory.blogspot.my/2016/12/tragedi-oktober-november-rezeki-contest.html



RM59.90
Campro 2.0 Inch Display 12MP HD 1080p Action
Waterproof Camera DVR with Basic Accessories



RM30.00
Al-Quran Educational Kids Quran Learning Tablet Toy



RM21.00
SanDisk Ultra 16GB

yang ni masa add to wishlist takde tulis pasal tak leh guna voucher pun..
tup-tup dah apply voucher, tak bleh..
malas la pikir, bayar je la...



RM90.90
2 in 1 Music Learning Walker



Selepas di buka dari kotak..
*Lea & Alfi yang excited lebey...adik tak reti lagi



RM29.90 (buy 1 free 1) x 2 = RM59.80
Always21 Soothing & Refresh Aloe Vera 99% Soothing Gel
Yang ni aku amik 2 set...
Total 4 pcs la..
*3 dah sedekah kat bos & member


RM27.50
Sokano Ultrasonic Atomization Droplet Shape Humidifier With 7 Changeable Colour



RM49.80
Tropika Baby Herbal Cream 50g & Baby Oil Lavender 30ml

RM21.25 x 5pack = RM106.25
Dutch Baby 6~12 bulan (650g)
Actually nak amik yang 1kg, tapi ada problem nak checkout..
Last2 amik la yang ni..
Lagipun free...
Sekarang kalo nak beli dah tak boleh pakai voucher...



Kiri - RM26.70
Kanan - RM28.20

Unisex Canvas Rucksack Backpak


Total order..
Kalau memory tu boleh guna voucher, total order genap RM500.10..
*extra 0.10 sen jer..

Alhamdulillah atas rezekiNya..
Dengan doa dan harapan dimurahkan rezeki selalu..

~ynar~

Friday, 16 December 2016

~ Tragedi Oktober & November | Rezeki Contest ~

Assamualaikum wbt...

Dalam sendu sendu join contest ni...
Ada jugak rezeki terselit...
Alhamdulillah...bukan senang nak menang sekarang...
Banyak persaingan..





3/11/16
Media Online Mini Contest..
Menang nama sendiri & nama suami..
Dapat la 2 pcs towel..



Hadiah dah selamat jadi hadiah untuk cikgu Alfi pulak..
Satu untuk Cikgu Su dan satu untuk Cikgu Sal...




Peraduan Kotex ProActive
Offline contest..




18/11/16
Alhamdulillah, menang hadiah kedua..
The Kuala Lumpur dUCK Scarf..



Tak pernah ada tudung/scarf semahal ini...



Rega dia boleh beli 20 helai tudung bawal atau shawl...
Hi hi...
Sesapa nak mai PM harga terbaik...



18/11/16
Hadiah conso dari Goo.n Diaper Giveaway..
Nasib dia pos, itu hari dia suruh collect, tak berbaloi kalau collect...




Win ! Kate cosmetic dari majalah Her World..



25/11/16
Menang berjemaah dengan adik..
Hadiah belum dapat sebab minta pihak Blu Inc courier...



24/11/16
My big winning...
Alhamdulillah, mengalir air mata syukur masa tau menang ni...
Hari-hari share tau sebab nak menang..
RM500 voucher dari Lazada..
Dah selamat membeli belah...
14 item..
Ada 2 barang lagi belum received..
Nanti dah complete, aku share barang apa yang di beli...


Syukur diatas rezeki dariNya..
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan 
dan dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat..

~ynar~


~ Hari Potensi @ Majlis Graduasi @ Hari Keluarga | Izz M. Alfi Iqmal ~

Assamualaikum wbt..

Tarikh : Mei-2016
Tempat : Sekolah Rendah Agama Sungai Udang, Klang
Kejadian : Hari Potensi Tabika Kemas Parlimen Kapar..

Alfi terpilih sebagai wakil untuk hari potensi tabika kemas..
Macam tak percaya anak aku menari weiii...
Sebut menari pun tak betul...
Menaghri...


Paling chubby dan tinggi..
6.30am dah g sekolah nak mekap..
Gambar wasap dari cikgu...



Gambar wasap dari cikgu...
Kemain mekap tebal gila..



Kitaorang sampai dalam area 10 pagi..
Tarian belum start lagi..
Mekap pun dah cair..



Masa tarian ada slack sikit dari urusan PA system ..
Sian budak2 kena ulang tarian..



Dapat no. 1 untuk tarian tradisional..
So, kena berentap peringkat daerah plak..
Good job and good luck...
*Video tarian dalam Ipad, malas nak transfer..

#Masa peringkat daerah, group parlimen Kapar dapat no. 3..
So, smpi situ je lah kemahiran tarian dia...
Gambar dan video semua dah dipadam oleh Alfi...
Sabar je la...
Kepala angin sikit budaknya...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tarikh : 5/11/16
Tempat : Gold Course Hotel, Klang
Kejadian : Majlis Graduasi Tabika Kemas
(Gabungan 10 Tabika Kemas Parlimen Kapar)

Setiap pelajar diberi 3 kerusi sahaja..
Family aku ada 4 orang + 1 baby..
So, inche suami suruh aku pergi dengan Lea je sebab suami ada keje nak buat..
Kebetulan baby pun tak sihat.. 
Ikutkan mak la tak payah pergi..
Tapi inche suami kata xper dia boleh jaga..

Berjimba2 la kami 3 beranak..
Alfi dengan kawan-kawan..
Mak dgn lea pergila carik tempat yang agak senang nak kuar masuk..
Nak amik gambar bagai...



Acara dimulakan dengan bacaan doa, ucapan YB dan perasmian..
Seterusnya, penyampaian hadiah kecermelangan dulu..
Pelajar terbaik setiap tabika..



Mak nak interframe jap boleh kan...



Alfi terima hadiah untuk menang tarian masa Hari Potensi itu hari...



Dapat la RM30 saguhati dari pihak tabika...



Berbaris untuk ambil sijil...



Masa ni Lea tolong amik, mak kena jaga barisan budak2...
Tu la, mak sibuk nak duduk depan..
Takpelah tolong2 kan..





Muka budak susah nak amik gambar...
Muka terpaksa ni..
Sibuk nak main dgn kengkawan...



Kakak Lea tumpang bergambar sekepin..



Dah habis, so tengah tunggu ayah amik...


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tarikh : 20/11/16
Tempat : Sek. Keb. Rantau Panjang
Kejadian : Hari Sukaneka & Keluarga
Tabika Kemas Bustanul Hannan..

Alfi dengan ayah dia pergi dulu...
Sebab sukaneka start pukul 8.00
Mak, Lea dan Aina pergi lambat sikit...
Dalam 9.00 lebih sampai..
Nak settlekan baby kan...

Kebetulan sampai, tengah game budak dewasa..
Kira kanak-kanak darjah 1 ke atas..
Kelam kabut aku suruh Lea masuk...
Sebab sukaneka ni, semua dapat hadiah..
Besar kecik je hadiahnya...

Tak sempat nak tengok Alfi main..
Mula2 ingat sukaneka ni bergabung dengan tabika kemas lain..
Rupa-rupanya satu tabika jer..



Rumah kuning...



Aina & Ayah



Ayah main game..
Tu pun kena paksa dengan mak dan Cikgu Su..



Alfi dapat hadiah..
Standy plastik besar sorang satu..



Actually Alfi sakit mata hari tu..
Bengkak jer mata sebelah...
Nasib sukan tak guna mata...



Ayah lak terima hadiah..
Mak punya gambar main game takde sapa nak amik...
Sedey...



Ambil sijil konvo itu hari..
Mak kena naik gak, amikkan beg anak..
Lea yang amik gambar..



Murid dan cikgu serta ajk-ajk tabika...
Cikgu Alfi yang hujung sebelah kanan..
Cikgu Su..



Gambar family la sangat...



Hadiah Alfi, Lea, Mak + Ayah...



Cukup la stok kat rumah..
Tahun depan tak payah beti botol ayor dah...


~ynar~


Thursday, 8 December 2016

~ Kemalangan Kecil Part 3 | Urusan Tuntutan Socso ~

Assalamualaikum wbt..

Dah lepas 2 bulan aku accident..
Nak tau citer sebelum..link kat bawah ni..


Fobia masih tebal lagi..
Paling fobia nak tarik brek moto...
Memang seeeeraaaaammmmmmm sangat...
Lagi2 aku naik skuter, tayar lak kecik...
#badan lak besar gabak#
Wuiiii....nak motor baru tayar lebar tak lulus dari menteri kewangan...
Harap2 ada menang contest motor plak pas ni..
Amin........Ya Rabbal Alamin..

Berbalik pada tajuk asal...
Lepas habis MC, marilah kita bekerja semula..
Marilah kita listkan dokumen yang perlu untuk claim socso..

1. MC --- minimum 4 hari..aku dapat 2 hari, pastu tmbh lagi 2 hari...
#sabtu pun aku minta cuti, padahal memang cuti#

2. Report polis --- cakap nak buat report untuk claim socso..

3. Salinan kad pengenalan --- depan belakang...

4. Peta tempat kejadian --- aku buat dua, satu dari google maps satu lagi aku draw pakai excel..

5. Salinan rekod kedatangan pekerja --- punch card korang la, yang ni HR company aku yang buat..

6. Salinan slip gaji 6 bulan terakhir --- yang ni pun HR company uruskan...

7. Borang 34 --- HR juga yang uruskan, dan isikan semua..aku tinggal sain jer..

Untuk senarai semak, borang lain atau apa2 berkaitan tuntutan, korang leh pergi link bawah ni..

Borang Faedah

Dipendekkan citer, lepas setel isi borang, sain dan bg semua dokumen sokongan, korang boleh pos atau pass by hand mana2 cawangan Socso..
#yang ni HR tempat keje uruskan#

Tak sampai sebulan, proses bayaran pun dapat..
Dapat la surat dengan cek..
Terus la cash kan dekat kaunter...



Tidak la banyak mana...
Tapi boleh la cover mana2 yang patut..
Alhamdulillah...


Nota hujung : Lepas accident 2 bulan ni, terasa sakit juga kat kepala lutut dengan siku..
Nak semayang pun kekadang senget2 nak naik dari sujud..
Kena check balik mana tau ada retak2 ke...

Gigi pun tak buat lagi..Tatut sesangat nak cabut gigi...

~ynar~