Thursday, 28 February 2013

~ Excited || Hadiah Yang Beshhhh ~

Assalamualaikum...

Alasan sebab lama tak update blog, BUSY...semedang busy kan...banyak keje nak setel...
Pastu, mood nak update malas sebab card reader biru transparent yang banyak berjasa untuk transfer gambar menghilangkan diri..kesian kat aku ker kat card reader biru transparent tu??? confius jap...Card reader putih kuning2 penyelamat keadaan...nasib jumpa....

Alhamdulillah, masih diberikan rezeki menang hadiah..kecik besar tak kisah..


GPS Garmin dari Listerine..
Ada cerita kelakar masa nak collect  hadiah...
Kalau rajin nanti aku citer..


Worth RM599..Nuvi 50LM..
Ada sesapa nak beli???


Gift dari Anmum Club...


Menang tiket wayang dari Nestle Bliss Receipe..
1st time dapat tiket wayang...


Menang Cuffz voucher dari Pirq...
Ni pun nak let go...anyone???


Nescafe Gold hasil redemption..tak sempat redeem yang botol besar...

Satu kepuasan bila nama aku tertera atas sampul surat ke atau kotak ker...rasa macam excited dan bestnya dapat sesuatu..walaupun sample...tp kalau surat collect hutang or bill tu takde la excited sgt..nmpk logo pun dah tau...komitmen..

Tu je la modal nak bebel...

Salam...


Wednesday, 20 February 2013

~ Niat Di Hati Nak Update Blog Panjang2, Tapi.... ~

Assalamualaikum semua...

Menyelit jari untuk menaip di celah2 kertas...waaaaa...sangat bz dan bz....#alasan#

Bukan alasan tau...keje ni macam ada rantaian tau..bila takde keje, langsung clear atas meja..bila satu keje dah datang, belum siap lagi dah mai lagi satu, tak pun dua, tak pun berlambak...waaaa..nangis tengok timeline sendiri berterabur...dengan annual dinner punya keje, dengan keje purCHASING supplier lagi...update itu, ini...#belum sempat update sebenornya#, keje contest pun banyak terbengkalai...
Niat di hati nak dapat RM40k...harapan impian menjadi kenyataan...tak dapat RM40k, Ipad hadiah company annual dinner pun jadik..in sya allah..konfiden jerk..ingat ko sorang yang pergi dinner....

Tu je nak bebel...



Dah citer ke belum pun dah lupa...
Early bird registration...


Hadiah dari Suraya.


Paper Mate Spin to Win - weekly winner...
Still boleh join lagi..


Alhamdulillah, atas rezeki dariNya...amin..

Thursday, 14 February 2013

~ Mandi Manda | Kompleks Sukan Pandamaran ~

Assalamualaikum semua..

Hari ni aku agak lemau sikit...mata pun berpinar2..sebabnya, malam tadi tido 2 jam jer..maner tak stim je mata tu...tp setakat ni boleh di tongkat lagik...#nak g mc macam rugi plak#.

Memandangkan cuti raya cina 4 hari, aku pun memacam idea la nak g jenjalan..tp tak leh jejauh la..Decide dengan suami bawa anak mandi kolam jer..kolam tu area Pandamaran, dekat Port Klang..



Ni jadual kolam renang..
Bayaran - kanak2 @ RM1.50
Bayaran - dewasa  @ RM4.00
Ada kantin..tp waktu siang sahaja..
Toilet yang luas..
Dan ada surau.



Ada dua kolam untuk budak..1 besar, 1 sederhana
Lea dan Alfi kalau berdiri ngam2 paras dagu..
1 kolam dewasa, memang besar..



Encik suami pun berendam sekali...


Bila nak kencing, si Alfi siap buka seluar lagik..


Lea dengan trademarknya...


Anak-anak yang dah kecut, tp still nak main..


Mak pun nak interframe...jenuh ko carik tudung macam perenang...


Lagi sekali interframe...



Ramai juga pengunjung...kitaorang berendam dari 5.30 petang smpi bunyi loceng pukul 6.45 petang..

 p/s : Puas berendam, anak2 bantai membuta otw balik rumah...

Saturday, 9 February 2013

~ Lea ke HTAR lagi ~

Salam semua...

Minggu lepas agak kelam kabut sikit...bz dengan kerja, anak-anak yang tak sihat...

Mula-mula dengan Lea, bangun pagi sabtu ngadu sakit kepala..aku ingat sakit biasa..jadi paksa gak mandi sebab nak pergi pasar pagi..merengek2, tp terpaksa angkut gak..sebab takder sapa nak jaga pastu kat rumah lauk basah dah habis...

Bawak Lea + Alfi sarapan roti canai, belum sempat makan Lea dah muntah...muntah susu coklat...Lepas muntah, baru dia nak makan...aku pikir ni mesti malam sebelum tu dia minum air gas masa perut kosong...perut tak selesa, pastu pening2, bila dah muntah baru rasa lega..

Sampai rumah, dia ngadu lagi sakit kepala..badan dah start panas..dah start demam..melepek je la dia satu hari..asal makan je muntah..aku decide bawak Hospital Klang hari ahad..ghupanya ramai sungguh orang kat kecemasan hari tu...


Ni masa lepas daftar...pukul 4 petang..


Ni dah pukul 6, baru lepas jumpa doktor..
tp kena amik darah dan tunggu lagi...


Lea yang demam yang dah muntah sebanyak 5 kali...


Close up sikit...kuyu je mata..

Lepas amik darah, kena tunggu 2 jam untuk tau result..tp kami tak tunggu tapi terus balik...sampai hari ni tak tau result darah, sebab aku tak pergi check dan pihak hospital pun tak telefon...Malam tu Lea dah ok..itupun lepas minum Yakult 2 botol, terus nampak segar..

Pagi esoknya (Isnin), Alfi plak demam..berbahang jer badannya...pastu encik suami decide biar dia cuti jaga Alfi...aku bukan tak nak cuti, tp disebabkan nak buat end month closing, terpaksa g keje..Encik suami sms, Alfi muntah2 dah...ni mesti kes yang sama dengan Lea..Alfi aku decide bawak klinik swasta jer..doktor cakap mungkin perut kosong, tu yang muntah2..dapat la ubat tahan muntah, antibiotik dengan masuk ubat bontot..tp still ada demamnya walaupun dah bagi ubat...on off la..semalam dah ok, tp malam tadi badannya panas balik...harap2 balik ni dah okla kan..harap cuti panjang ni anak-anak dan mak bapak sihat la..banyak plan yang nak dilakukan...

p/s : Berganti2 demam budak2 ni..jangan jangkit kat mak dah la...ke kes makan limau free banyak ni????

Friday, 8 February 2013

~ Hadiah Yang Diterima | Alhamdulillah ~

Assalamualaikum kengkawan semua....Salam hari Jumaat....

Esok dah start cuti panjang, so pada semua kengkawan yang baca blog ni, kalau nak balik kampung tu hati2 dan rancang perjalanan korang..jammed dah pasti, sebab kekadang jalan tu satu je yang ada...

Macam aku, akan balik Tanjong Karang dan terus ke Sekinchan...memang satu tu je jalan yang ada...lagi2 kat jambatan Tanjong Karang tu, merasa la kebas bontot nak lepas dari jambatan tu..tp aku rasa ada lagi satu jalan dalam, tp memang jauh la nak jumpa jalan besar balik..ape2 hal, hati2 dan sabar...#akuyangkurangsabar#..


Rasa nak balik duduk kampung jer...takde jammed...

Kembali pada tajuk asal..skema la plak...hehehehe...Alhamdulillah, ada 2 hadiah yang diterima minggu lepas...hadiah kena collect pun ada, tp tunggu lepas raya cina baru boleh collect. 



Sample dari Loreal..



Sport rim keta..
Hadiah misteri dari Etiqa Takaful..
Sebenarnya bantal..takde makna dia nak bagi sport rim...



Minyak wangi dari Silkygirl...Sporty..
Kisah menang klik sini...



Hari ni saya berbau Sporty, tu pasal saya aktif kesana kemari hari ni...
Ini semua poyo jer...ahaks...

Selamat Bercuti...

p/s : Walaupun hari ni pakai jubah rempit tetap rempit...minah moto kan...

Thursday, 7 February 2013

~ Birthday Adik Ipar | Siti Raudhah ~


Salam semua...

Hari minggu hari tu ( 26 Jan - 28 Jan) balik kampung Tanjong Karang sebab mak mentua buat kenduri..

Sabtu kenduri arwah, tp jemputan hanya perempuan. Hari ahad pulak buat sambutan hari lahir adik ipar yang ke 6 tahun a.k.a Odah a.ka bibik + anak saudara mak mentua,..

Kita terjah gambar2 yang ada...



Kek di hari kejadian...










Anak buah mak mentua...


Dah mekap cun2, sekali potong kek pakai topeng...
Ikutkan je la yer...



Menu lain - Mee @ Kuey Tiaw kari...



Nak jugak bergambor...





Lea dan Alfi nak juga merasa potong kek...

Takde plak gambar menu...tp 1st time rasa Kuey Tiaw kari..sedap jugak....

p/s : Kek tu sedap gak..dalam dia chocolate moist..