Wednesday, 25 September 2013

~ Diam-Diam Rabu ~

Salam semua...

Rasanya, baru je hari Ahad...tup2 dah Rabu...
Rasanya baru je cucuk ATM, balance 3 angka lagi...tup2 dah tinggal RM2.34...
*Camne nak beli setem nih*
Walaupun rasa hari Ahad, tapi dah Rabu, tapi kenapa lambat sangat 30hb ni...
Masa begitu cepat berlalu...tapi? 
^_______________________^
*Isi tempat kosong sendiri*



video

Sesekali bersenam bersama anak2...
Errr....kira bersenam ker????
Tapi jangan terkujat dengar suara maknya yang poyos...
Dan ada satu penampilan khas dihujung video...

Kih kih kih....
Enjoi....

Tuesday, 17 September 2013

~ Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today! ~

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!

I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…

And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!

They are selling for Hello Kitty products and tickets for


Currently they’re having Hello Kitty Lucky Draw, and you can
have have a chance to win for “Hello Kitty Energy Necklace”
(Value: RM207 each).
If you don’t believe me check it out for yourself here,
while it’s still available:


This special Hello Kitty Lucky Draw is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and get a chance to
win now:


If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)


Join Lucky Draw Now

Friday, 13 September 2013

~ Aktiviti Menarik Di Setia City Mall ~

Assalamualaikum w.b.t...

Seminggu menyepi...alasan termaktub, malasnya nak menaip...
Cerita banyak, tapi tu la...kalau dah malas, malas jugak...
Kalau ikutkan, hari ni pun malas nak mengarang...
*yela aku nya keje main no jer*

Citer lama, baru nak share..adatla kan..
Takkan minggu depan punya cerita, semalam dah karang...
*tak logik, tak logik*

Setia City Mall ni takdela dekat dengan rumah, kira2 15 minit lalu highway..
Lalu jalan kampung lebih kurang 20-25 minit la...
Ala, itupun baru 3-4 kali jer pergi...
Masa mula2 pergi pun target nak bawak anak pergi playground jer...
Tapi sekarang macam2 aktiviti ada...

Cerita jer, gambar takde, takde makna kan kan kan...
Gebang je lebih...har har harun salim bachik sungguh...
Mengikut pandangan aku ada 6 aktiviti menarik kat sini...
3 aktiviti tidak perlu keluar duit, 3 lagi aktiviti memang pakai duit...
*Pandangan la sangat*

1) Playground untuk anak2..free *mak ayah pun join gak*..
2) Kolam ikan kat tepi playground tu..free to see only..
3) Main layang-layang kat padang, free kalau bawak layang2 dari rumah..nak beli pun ada...
4) Main pistol buih, beli RM10..
5) Tengok pertunjukan air berwarna warni or air berirama or apa2 je la...free
6) Berbelanja di dalam Setia Cita Mall, no free2 arrr..



Memula, kita g playground dulu...buat regangan otot...
Bagi mak+ayah relax dulu...



Nampak tak 2 orang budak tengah buat aksi kerjasama?




Ada banyak jenis mainan kat sini...
Bebudak pun keliru nak main...



Dah panas otot a.k.a dah boring, meh la kita pau mak beli pistol buih lak...
Kopak duit raya korang....heh



Ni kes 5 hari duduk dalam rumah pengasuh...
Bila dapat bebas, memang sakan....



Selagi tak habis 2 botol, selagi tu tekan....



Memasing dengan misi sendiri...
Dah penuh rumput dengan belon2...Pastu pijak2 bagi pecah..
Objektif???? 



Kebetulan amik gambar, kebetulan satu je layang2 yang ada...



Dah petang a.k.a dah dekat senja, baru banyak layang2nya...



Tengok la ikan2 yang penuh kolam nih...



Baling roti, 2 saat hilang...Itu baru talapia..
Kalau piranha, tak sempat kelip mata hilang...



Agak2 roti dah berkulat tu, jangan buang...
Bawak kat sini, buat la aktiviti lengan dengan baling2 roti kat ikan ni..
Kalau nak tambah pendatapan, korang beli roti pastu potong2, packing2 pastu jual...



Geram gila tengok ikan nih...kalo guard takde malam2 buta boleh bawak penyauk..
Itu aktiviti yang ada kat luar Setia City Mall..
Oh, pasal air yang ada warna warni tu aku dah pernah buat entry...
Meh tengok kat sini yer ----  Jenjalan Di Setia City Mall..



On the way balik, aku ajak suami tebus voucher Starbucks...
Depan padang Setia City Mall tu memang ada Starbucks, tetapi aku malu2 lak nak order kat situ...
So, aku pergi kat drive thru kat Setia Alam...tp order kat kaunter dalam gak..
Ini kali ke-2 aku masuk Starbucks, jadi tak reti nak order lagi...
So, pergi je kaunter aku cakap nak air yang sedap..
Senang..dia kata amik yang mahal la sebab pakai voucher kan...
Aku on jer, apa yang dia suggest aku kata ok jer...
Kalau tak ada voucher, tak masuk aku Starbucks..
4 air tu jer dah dekat RM60.00...
Air je pun....

Kemain malas nak menaip kan, sekali taip panjang pulak..
Perut dah berbunyi minta diisi...

p/s : Ada berita gembira...bukan menang contest lar...confirm nt baru buat entry...

Wednesday, 4 September 2013

~ Hadiah OoO Hadiah | Alhamdulillah ~

Assalamualaikum w.b.t...

Salam diberi, wajib dijawab tau...
Alhamdulillah, ada rezeki lagi dalam bidang contest ni...
Walaupun tak banyak, tak besar, tak semeriah macam orang lain,
Tetap bersyukur...siapa nak bagi free kan...

Jom terjah...


Sample dari Varnish


Consolation winner dari Silkygirl



Hamper bernilai RM50



KFC 40th Anniversary "So Good Moment Contest" ...
Winner Week 2...
Ramai yang menang, termasuk member satu ofis..



Yang kelakarnya, muka tu dok tengah2 bucket...
Sebelah tu FB profil inche suami...



Voucher KFC RM10..
Member ofis sedekah kat aku, dapat la RM20...
Tunggu hari Selasa baru guna...sebab ada offerkan..



Mystery gift dari Johnson & Johnson
Cerita kat entry sini.



Sample dari Huggies, 2 pek..
Nama suami dan nama sendiri...
Selalunya pampers sample ni jadi pampers standby dalam keta...



BCard dah sampai...
Dari contest Cornetto Uda Dan Dara..

Payung ke-2 dari Dutch Lady pun dah sampai...
Tinggal tupperware jer belum..

Memang bersyukur sangat2...Itu baru kecil2 macam nih..
Orang yang selalu menang besar tu mesti terus sujud syukur kan kalau menang...
Rezeki masing2...yang penting usaha...
Target aku sekarang, nak menang tv untuk mertua, menang peti ais untuk family sendiri...
Untuk sendiri nak sangat menang kamera...
Harap2 ada rezeki yang menggembirakan..

Tetapi, setiap hari kita menerima rezeki yang tak disangka2..
Hujan, rezeki...makan, rezeki...udara, rezeki...Sihat, rezeki...dll, semuanya rezeki...
Kiranya rezeki diberi oleh Allah tak pernah putus..
Cuma kita yang sedar atau tak sedar..kita bersyukur atau tak...
Benar kata pepatah, manusia mudah lupa...

p/s : Dapat interview pun rezeki...cuma keputusan belum tau... 
Heh, mood tak sabar nak tau....