Wednesday, 16 May 2012

~ Berkampung DI HTAR | Admit 2nd time ~


Entry ni sambungan dari yang lepas, pasal aku admit hospital 2x..
yang ni aku masuk 4/4/12 ~ 9/4/12..6 hari bertapa dihospital..
dan yang menyedihkan anak-anak aku ikut sakit gak...dua2 demam..

Yang aku pun mula2 demam, dah checkup kat klinik panel..
dpt la mc dgn ubat...bila makan ubat, badan macam ok..
tp nt demam balik, macam berulang2. tp dalam demam2 pun,
sempat ot hari ahad (1/4/12) double tu.., sebelum admit ward la..
hari isnin tu aku g keje gak, tp bertahan sampai kul 11 jer..pastu melepek kat surau ngan pantry.
dah tak tahan sangat, tengahari tepon encik suami suruh antar balik.
motor pun tinggal jer, tak lalu memandang motor..sian dier..

malam tu motor aku balik, macam dia balik sendiri jer gayanya..
sepupu suami tolong bawakkan, umah dia kat belakang umah aku jer..
malam isnin 2 aku g la hosital klang, sebab dah tak larat sangat..
anak2 tinggal kat umah pengasuh dulu..

kalo kat sepital klang ni, untuk demam ader bilik khas..
amik darah maser tu, tunggu dlm 15-30 minit dah tau result..aku pun tunggu..
smpi turn aku, doktor xtanya dah sakit apa..tp kelam kabut sibuk suruh duduk amik darah..
main cucuk dulu je, pastu baru carik akunyer saluran darah..ye sakit..ngok ngek betul doktor ni...
tp disebabkan aku demam, xlarat nak bercakap..

doktor srh tunggu kat luar dulu, dalam setengah jam pastu doktor panggil.
baru la citer pasal-pasal sebab sebab apa aku g sepital..
yang mmg bestnya, blood result akan tau dalam 3 jam..
haaaaaaaaaa, giler ko orang demam nak tunggu sampai 3 jam..
patutla doktor yang amik darah tu kelam kabut amik darh...
jd la cam org bego dok kat kusi tu tunggu...
aku siap suh encik suami amik batal aku nak baring,
pedulik aper orang pikir...dah demamkan???

disebabkan ramai sgt yg demam kot, dalam 1 1/2 dah dapat result.
so, result darah macam ader denggi..dan doktor cakap kena admit ward.
pastu doktor tu tetanya doktor lain, xpyh admit tp ari2 kena check darah.
okla, dapat surat terus balik umah..kena banyak minum air & 100 plus..

esoknya aku pergi klinik utk cek darah, darah masih ok..
dapat ubat dan balik umah, kena minum air banyak2 gak..
tapi sebab demamkan, memang tak lalu tak makan dan minum.
dan malam tu anak aku plak start demam.
esok, aku pergi lagi klinik utk cek darah, kali ni bawak anak aku sekali..
disebabkan aku kurang minum air, aku punya bacaan darah naik.
dan disebabkan itu, aku kena hantar ke hospital klang untuk tindakan selanjutnya.
dan untuk anak aku, dia pun disyaki denggi dan sama kes dengan aku..
naik ambulan beramai-ramai ke hospital klang.

Mesti boringkan baca sebab cerita jer, gambar takde..
aku sambung dilain entry..taip pun dah penat..

No comments:

Post a Comment