Monday, 30 April 2012

~ Berkampung Di HTAR | Apendik ~


Salam alaik...lama sungguh tak post entry..usah kata post entry, jenguk blog sendiri pun jarang-jarang...suka jenguk blog orang jerk...ni dapat post pun sebab baru dapat line internet kat opis ni..ntah aku tekan2 tiba2 lak boleh masuk google...yahuuuuu...tp jangan la temporary jerk..bagilah peluang kat aku lak..orang lain kat opis ni dah lama ader line...kenapa aku sorang jer baru ber"line"...kenapa, why, kenapa...waaaa... mengarut sudah...

Apa yang nak di post pun aku xtau...hak hak hak...
Citer la pasal aku masuk sepital sampai 9 ari tu...
Ni yang first, 4/3/12 kot..tarikh admit pun aku lupa...

~aku g sepital klang sebab aku sakit perut mencucuk-cucuk~

Kebetulan lak maser tu demam, jadi menguatkan lagi kesakitan aku..
so, doktor tu suh masuk jarum untuk masuk air, bg panadol, ubat tahan sakit..
lamer giler tunggu air sebotol tu habis..
bila ubat tahan sakit dah berkesan, dah boleh jalan aku kena jumpa balik
doktor 1st yang check aku..dan2 tu pulak dia tepon doktor bedah tanya pendapat..
dah 2 kena balik tempat masuk air tadi jumpa lak dktr bedah..
dah start risau sebab "xkan nk operate lagik?"...
doktor cakap kena admit ward..
sebab musabab utama, kemungkinan apendik..
sakit perut aku tu betul2 lak kat tempat apendik..
dan caranya adalah operate...xder cara lain...
waaaaaaaaaaa...bukan takut operate, sebab operate xrasa pun...
ntah takut aper pun aku tak tau...

~gambar merpati yang aku bela maser duk kat ward~

ha ha ha, xder makna nak bela burung..dia tunggu orang bagi makan..amik la
sekeping gambar wat kenangan...

esoknya, aku dah tak sakit..dah ok, tapi kan bila kita admit ward kan doktor incharge akan
tanya sejarah hidup..walawei...medical background la...
aku pun bagitau la aku ader tiroid dan jenis hyper, dan xmakan ubat setahun lebih..
doktor tu pun bla, bla, bla, bla citer simptom2 dan kesan2 kalo
xmakan ubat...boleh kata semua dia cakap 2, semua aku ader...
dan terus diagnos sebagai hyperthiroidism..dan bukan apendik..

dan 3 ari gak aku duk ward sebab nak dptkan apointment dgn klinik pakar perubatan,
bil kena RM45.00 dan ubat 180biji untuk 3 bulan...


~gambar blur~
~yang pink 2 ubat bagi slow denyutan jantung & terlampau pahit~



~sah2 la tangan aku~

3 hari gak xjumpa anak aku...rindu sangat2, en.suami xbawak anak melawat
maknya sebab takut nurse @ guard marah..anak aku kan kecik2 lagi..banyak kuman2 tak
diundang kat hospital ni..

dan kalo admit ward goverment ni, banyak la doktor2 praktikal akan soal2 kita..
kali ni aku layan sebab aku tak sakit, tp kalo time sakit tension gak kan..

yang sedih time ni, duit aku ngam2 je RM50.00, jadi dah bayar bil tinggal RM5..
tapi duit lain en.suami yang pegang..he he he..xder la sedih sangat sebenarnya..

yang aku admit lagi 6 hari, aku citer next entry...kang boring lak baca pepanjang sangat...




No comments:

Post a Comment