Thursday, 27 October 2016

~ Kemalangan Kecil Part 1 | Alhamdulillah ~

Assalamualaikum wbt..

Pada 5/10/16, kira2 3 minggu lepas aku mengalami kemalangan...
#ikon nangis sedu sedan#
Kira first time aku jatuh moto dengan luka-luka..
Jatuh moto kat jalan raya dengan pakej gigi patah, tercium jalan raya dan luka2 kat tangan...
Selalu tengok orang accident kat emergency dengan luka2 yang merah, berdarah dengan muka ketat sebab sakit sana sini...
Yer, aku pun mengalami yang sama..
Cuma tak seteruk itu la...
#masih pakai selipar#

Ceritanya, aku otw nak balik ofis setelah lunch hour..
Sebelum sampai traffic light, aku nampak seekor anjing sedang melintas..
#skema jer ayat aku wei...#
Anjing ni kekadang dia boleh berhenti atau buat dekkkk je jalan..
Aku pun bukan boleh baca apa yang difikirkan oleh anjing tersebutkan...

Maka, untuk mengelakkan kehilangan nyawa seekor anjing, 
Aku pun elak elak manja..
Brek2 manja, sekali brek moto melekat daaaa...
Aku pun jatuh tersungkur di jalan raya dekat traffic light tu...
Sempat tengok kenderaan kat belakang masa tu...
Nasib takde..
Aku siap boleh baring jap...
Then, sempat matikan enjin moto..

Ada sorang kakak dgn husband dia benti...
Tolong bangunkan aku...
Alhamdulillah boleh bangun...
Aku rasa takde cedera teruk...
So, kakak tu suruh ketepi dulu...
Husband dia angkat moto letak tepi...
Aku siap test moto lagi, hidup ke tak...
Alhamdulillah hidup...

Pastu, disebabkan kredit takde, aku pakai callback maxis kat suami...
Dah 2x tak dpt gak...
Tension gak aku...
Akak tu ckp nt husband dia hantarkan ke klinik...
Akak tu nak masuk keje balik...
Dah tu tinggal sorang2..aku try callback kat abah aku...
Abah aku col, terus nangis2 cakap jatuh moto...
Ha ha..aku cewek orangnya...sikit2 nangis..
Pastu suruh abah col suami aku...

Sementara tunggu suami datang, ada 2 budak sekolah datang...
Tanya kenapa semua bagai...
Budak tu tanya, akak nak ape2 tak..Air ker...
Aku cakap ok...Takde nak pape..
Then, budak tu balik pas pastikan aku ok...

Pastu ada sorang kakak lagi benti..
Abang yang 1st tolong aku pun dtg balik..
Dah berebut nak hantar klinik lak...
Last2 akak tu yg hantar...
Abang tu naik hilux...
Susah plak aku nak naik dengan sakit2 kan...
Akak tu terus hantar klinik dan daftarkan semua...
Tak lama tu, suami pun sampai kat klinik...
Akak tu pun balik masuk ofis dia...

Kecederaan yang nampak dengan mata kasar...

# Luka kat tangan kiri dan kanan
# Pecah bibir atas
# Patah separuh gigi depan...

Alhamdulillah, takde cedera teruk2...

* Bersambung part 2 *

~ynar~

No comments:

Post a Comment