Tuesday, 17 January 2017

~ Resepi Pasta Budget & Mudah ~

Assalamualaikum wbt..

Untuk ibu-ibu yang berkerjaya...
Erti kata lain, mak-mak yang sibuk dengan kerja dan anak-anak...
Suri rumah pun sibuk gak kan sekarang..
Kalau nampak perkataan mudah tu kena toleh 3, 4 kali..

Bukak je FB, step mudah untuk kurus...
Mesti like, komen banyak...
Viral lagi..
Yang mudah-mudah ni kan selalunya senang, cepat, segera dan seangkatan dengannya...

Begitulah juga dengan aku yang kengkonon ibu berkerjaya..
So, aku pun nak share resepi mudah ni...
Kebetulan Aeon Big buat jualan murah..
Aku merembat pasta sampai 4 bungkus...
Dah sebungkus RM1 kan..


Ditalini Pasta..
*expired early 2017, tu pasal RM1*
Baju tu pun RM1...
Size 2 tahun, anak baru 10 bulan...
Ape ada hal..

Resepi ni mengikut bahan apa yang ada dalam peti sejuk jer...
Kalau ada bahan lebih yang sesuai, terpulang pada korang...

Bahan-bahan dulu :

1 paket pasta ditalini..
1 Biji tomato..
Hotdog beberapa ketul..
*separuh blend dengan tomato, separuh potong2
2-3 ulas bawang putih..
Sos cili, sos tomato, sos tiram..
Kiub ayam..
Sayur traffic light..
Minyak zaitun..
Marjerin..

Cara memasak :

1. Rebus pasta dan toskan..
2. Blend tomato dengan hotdog jadi macam pes dia la..


3. Tumis bawang putih yang dicincang haluih haluih dengan marjerin..
4. Masukkan pes tomato + hotdog tadi..


6. Masukkan sos-sos berkenaan..
7. Tambah kiub ayam seketui...


  


8. Masukkan sayur traffic light dan hotdog..




9. Last sekali, masukkan pasta korang dengan renjis minyak zaitun sikit...


10. Jadila pasta mudah...
Tapi kalau nak mudah lagi beli jer sos pasta siap2...
Orang kurang berkemampuan... 
Ni pun kira mudah dan budget la...


Warna kurang menyerlah sebab untuk budak2 makan kan..
Letak cili boh kang tak tahan pedas budak2..

~ynar~





No comments:

Post a Comment