Friday, 16 December 2016

~ Hari Potensi @ Majlis Graduasi @ Hari Keluarga | Izz M. Alfi Iqmal ~

Assamualaikum wbt..

Tarikh : Mei-2016
Tempat : Sekolah Rendah Agama Sungai Udang, Klang
Kejadian : Hari Potensi Tabika Kemas Parlimen Kapar..

Alfi terpilih sebagai wakil untuk hari potensi tabika kemas..
Macam tak percaya anak aku menari weiii...
Sebut menari pun tak betul...
Menaghri...


Paling chubby dan tinggi..
6.30am dah g sekolah nak mekap..
Gambar wasap dari cikgu...



Gambar wasap dari cikgu...
Kemain mekap tebal gila..



Kitaorang sampai dalam area 10 pagi..
Tarian belum start lagi..
Mekap pun dah cair..



Masa tarian ada slack sikit dari urusan PA system ..
Sian budak2 kena ulang tarian..



Dapat no. 1 untuk tarian tradisional..
So, kena berentap peringkat daerah plak..
Good job and good luck...
*Video tarian dalam Ipad, malas nak transfer..

#Masa peringkat daerah, group parlimen Kapar dapat no. 3..
So, smpi situ je lah kemahiran tarian dia...
Gambar dan video semua dah dipadam oleh Alfi...
Sabar je la...
Kepala angin sikit budaknya...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tarikh : 5/11/16
Tempat : Gold Course Hotel, Klang
Kejadian : Majlis Graduasi Tabika Kemas
(Gabungan 10 Tabika Kemas Parlimen Kapar)

Setiap pelajar diberi 3 kerusi sahaja..
Family aku ada 4 orang + 1 baby..
So, inche suami suruh aku pergi dengan Lea je sebab suami ada keje nak buat..
Kebetulan baby pun tak sihat.. 
Ikutkan mak la tak payah pergi..
Tapi inche suami kata xper dia boleh jaga..

Berjimba2 la kami 3 beranak..
Alfi dengan kawan-kawan..
Mak dgn lea pergila carik tempat yang agak senang nak kuar masuk..
Nak amik gambar bagai...



Acara dimulakan dengan bacaan doa, ucapan YB dan perasmian..
Seterusnya, penyampaian hadiah kecermelangan dulu..
Pelajar terbaik setiap tabika..



Mak nak interframe jap boleh kan...



Alfi terima hadiah untuk menang tarian masa Hari Potensi itu hari...



Dapat la RM30 saguhati dari pihak tabika...



Berbaris untuk ambil sijil...



Masa ni Lea tolong amik, mak kena jaga barisan budak2...
Tu la, mak sibuk nak duduk depan..
Takpelah tolong2 kan..





Muka budak susah nak amik gambar...
Muka terpaksa ni..
Sibuk nak main dgn kengkawan...



Kakak Lea tumpang bergambar sekepin..



Dah habis, so tengah tunggu ayah amik...


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tarikh : 20/11/16
Tempat : Sek. Keb. Rantau Panjang
Kejadian : Hari Sukaneka & Keluarga
Tabika Kemas Bustanul Hannan..

Alfi dengan ayah dia pergi dulu...
Sebab sukaneka start pukul 8.00
Mak, Lea dan Aina pergi lambat sikit...
Dalam 9.00 lebih sampai..
Nak settlekan baby kan...

Kebetulan sampai, tengah game budak dewasa..
Kira kanak-kanak darjah 1 ke atas..
Kelam kabut aku suruh Lea masuk...
Sebab sukaneka ni, semua dapat hadiah..
Besar kecik je hadiahnya...

Tak sempat nak tengok Alfi main..
Mula2 ingat sukaneka ni bergabung dengan tabika kemas lain..
Rupa-rupanya satu tabika jer..



Rumah kuning...



Aina & Ayah



Ayah main game..
Tu pun kena paksa dengan mak dan Cikgu Su..



Alfi dapat hadiah..
Standy plastik besar sorang satu..



Actually Alfi sakit mata hari tu..
Bengkak jer mata sebelah...
Nasib sukan tak guna mata...



Ayah lak terima hadiah..
Mak punya gambar main game takde sapa nak amik...
Sedey...



Ambil sijil konvo itu hari..
Mak kena naik gak, amikkan beg anak..
Lea yang amik gambar..



Murid dan cikgu serta ajk-ajk tabika...
Cikgu Alfi yang hujung sebelah kanan..
Cikgu Su..



Gambar family la sangat...



Hadiah Alfi, Lea, Mak + Ayah...



Cukup la stok kat rumah..
Tahun depan tak payah beti botol ayor dah...


~ynar~


No comments:

Post a Comment