Friday, 10 August 2012

Anak-anak yang kurang sihat tapi....hyper gak

Lokasi : Rumah & Hospital

Kali ni nak update tentang anak-anak aku yang kurang sihat bulan lepas..

@Isnin, 23/7/12, Alfi start selsema..bagi makan ubat selsema jer..

@Selasa, 24/7/12 petang, masa amik Lea dekat umah babysitter tengok dia lembik jer..dia start batuk dengan selsema..dah set nak pergi hospital, tp sibuk hal lain..sian anak2 mak

@Rabu, 25/7/12, Lea punya batuk makin teruk, nafas dia pun berbunyi..decide nak bawak hospital jer sebab nak bayar klinik swasta duit tak cukup. Kebetulan susu habis, minyak moto tak yakin sampai, minyak keta pun dah nyala.duit tinggal RM10.00 kat tangan, encik suami esoknya baru gaji..dugaan betul...

@Lepas berbuka terus pergi hospital, daftar Alfi dan Lea sekali..Lea masuk fever room, Alfi Lumic room..agak lama tunggu sebab ramai orang..ingatkan kurang la sebab bulan posa..

@Alfi ok, selsema biasa jer..Lea pulak kena amik darah..dari bilik doktor dah dengar suara dia jerit sakit-sakit..Tanya suami, kena bedung dengan doktor..Kahak Lea banyak, jadi kena masuk bilik asma dan kena amik nebulizer.*betul ke aku eja*..Bukan sekali tau, kena 2 kali..sebab kahaknyer still ada..1st suami yang jaga lea..yang 2nd aku lak jaga. Sudah tidak larat menjaga Alfi yang kurang sihat tapi agak hyper..siap tersepit kepala lagi..haihhh....lama2 kat hospital mak ko plak sakit nak oi...balik sampai rumah pukul 12 malam..ngantuk betul...

@Khamis, 26/7/12 aku amik cuti la menjaga anak-anak yang kurang sihat..pagi tu memasing melepek la sebab demam kan..yang Alfi masa kat hospital tak demam, esoknya plak demam..nasib tengahari tu ok..dah sihat dan boleh main gaduh-gaduh..

Itu jer nak citer..sebenarnya ader adegan main-main, berdarah..dengan adegan lari-lari, jatuh berdarah maser waktu demam ni..sebab bulan puasakan..tak larat nak menaip...*alasan*

No comments:

Post a Comment