Saturday, 9 February 2013

~ Lea ke HTAR lagi ~

Salam semua...

Minggu lepas agak kelam kabut sikit...bz dengan kerja, anak-anak yang tak sihat...

Mula-mula dengan Lea, bangun pagi sabtu ngadu sakit kepala..aku ingat sakit biasa..jadi paksa gak mandi sebab nak pergi pasar pagi..merengek2, tp terpaksa angkut gak..sebab takder sapa nak jaga pastu kat rumah lauk basah dah habis...

Bawak Lea + Alfi sarapan roti canai, belum sempat makan Lea dah muntah...muntah susu coklat...Lepas muntah, baru dia nak makan...aku pikir ni mesti malam sebelum tu dia minum air gas masa perut kosong...perut tak selesa, pastu pening2, bila dah muntah baru rasa lega..

Sampai rumah, dia ngadu lagi sakit kepala..badan dah start panas..dah start demam..melepek je la dia satu hari..asal makan je muntah..aku decide bawak Hospital Klang hari ahad..ghupanya ramai sungguh orang kat kecemasan hari tu...


Ni masa lepas daftar...pukul 4 petang..


Ni dah pukul 6, baru lepas jumpa doktor..
tp kena amik darah dan tunggu lagi...


Lea yang demam yang dah muntah sebanyak 5 kali...


Close up sikit...kuyu je mata..

Lepas amik darah, kena tunggu 2 jam untuk tau result..tp kami tak tunggu tapi terus balik...sampai hari ni tak tau result darah, sebab aku tak pergi check dan pihak hospital pun tak telefon...Malam tu Lea dah ok..itupun lepas minum Yakult 2 botol, terus nampak segar..

Pagi esoknya (Isnin), Alfi plak demam..berbahang jer badannya...pastu encik suami decide biar dia cuti jaga Alfi...aku bukan tak nak cuti, tp disebabkan nak buat end month closing, terpaksa g keje..Encik suami sms, Alfi muntah2 dah...ni mesti kes yang sama dengan Lea..Alfi aku decide bawak klinik swasta jer..doktor cakap mungkin perut kosong, tu yang muntah2..dapat la ubat tahan muntah, antibiotik dengan masuk ubat bontot..tp still ada demamnya walaupun dah bagi ubat...on off la..semalam dah ok, tp malam tadi badannya panas balik...harap2 balik ni dah okla kan..harap cuti panjang ni anak-anak dan mak bapak sihat la..banyak plan yang nak dilakukan...

p/s : Berganti2 demam budak2 ni..jangan jangkit kat mak dah la...ke kes makan limau free banyak ni????

No comments:

Post a Comment