Monday, 5 August 2013

~ Menu Sepanjang Minggu Ke 3 Puasa ~

Assalamualaikum kengkawan...

Dah masuk minggu ke 4 puasa kan...maknanya, Ramadhan dah nak pergi..Syawal plak nak menjelma... Alhamdulillah, rasanya boleh dikira hanya beberapa kali je aku membeli di bazar Ramadhan... tp, banyak kali jugak makan kat luar... makan kat luar pun, duit tak banyak keluar... sebab sekali tu makan free, dan sekali tu bayar guna voucher..

Malas nak taip panjang2, kita layan gambar je terus..



Hari Ke 15 : Terlebih rajin sikit..malam2 dah siap buat kuih..
Puding jagung dengan popia...
Inche suami tolong goreng je popianya...
Ikan tuna goreng, ikan kembung masak sambal dengan sayur kucai...



Hari Ke 16 : Cempedak goreng, cucur kucai dengan udang..
Lauk ikan tuna goreng dan sambal, sayur campur..



Kali ke 3 amik bubur lambuk...
Untuk suami rasa plak...
Yang lepas amik, kitaorang je makan...



Hari ke 17 : Kengkonon nak makan kat KRR...
Sekali dah full...nak tak nak makan kat food court Tesco jer...



Nasi ayam 2, nasi tambah 2, kuih2 dan air laici...



Walaupun makan kat luar, aku tetap masak...
Agar2 roti 2 bekas lagik...



Hari ke 18 : Berbuka puasa di dataran Shah Alam..
Member cakap ada disediakan makanan...
Memang ramai orang...ramai yang bawak bekal sendiri...
Aku bawak agar2 roti dengan roti jer...
Dan bawak milo panas...



Orang lain tunggu Azan, anak2 dah makan..
Bila orang tengah buka puasa, dia bantai main lari2...
Takut terlanggar orang jer...jenuh la maknya jerit2...



Nasi dari JAIS...
Ikan kembung, telur dadar, sayur dan sambal kicap...



Lauk standby kat rumah...
Ayam masak ungkap...



Hari Ke 19 : Akhirnya dapat gak makan kat KRR...
Sebab dah dapat voucher kan, harus la gunakan....
Total RM71.00...kena topup RM11.00



Okeylah kan..kalau bayar sendiri memang tak pergi la...
Itupun amik 2 orang jer..anak2 kongsi dengan mak ayah...



Jauh no merenung nasib bang oooiiiii....
Ngantuk sebab malam tak tido siapkan racik orang order...



Hari ke 20 : Berbuka kat rumah balik setelah 3 hari asyik berjalan jer....
Agar2 roti, ikan sebelah tumis cili dan goreng...
Beli kerabu sayur campur2 dengan ikan kembung sambal



Donut, popia sayur dan buah mangga...



Hari ke 21 : Disebabkan suami buka dekat luar dengan kengkawan tempat keje,
jadi aku buka ala kadar...dan dihujung2 ni baru sibuk nak membeli di bazaar...
Tapi alahai, dah la mahal, tak berapa sedap di tekak..ada yang ntah hapa2 ntah..
Lagi berbaloi kalau masak sendiri...Mee kari, kuih muih dan tau fu fa..

Menu minggu ke 4, lepas raya la gamaknya yer...esok last keje..
Tengah malam esok gerak balik bersama 2 orang adik...
Semoga perjalanan kami lancar dan dipermudahkan...


No comments:

Post a Comment