Saturday, 31 August 2013

~ Short Trip | Ulu Yam ~

Assalamualaikum w.b.t...

Ye, hari ni aku ot...walaupun public holiday, kerja masih banyak..
Lagi2 hujung bulan...kerja masih banyak nak di buat...
Walaupun pagi tadi hanya mandi beberapa gayung...
Dah siap kemas nak balik, hari pulak hujan..
Cepat2 tepon inche suami kat rumah suruh tadah air hujan...
*kes Selangor takde air, ada tumpahan minyak kat salah satu sungai kat Selangor*

Disebabkan menunggu hujan reda, memandangkan kerja dah siap...
Aku pun on balik pc dan karang entry pendek ni...
Dipendekkan lagi kata2, jom la tengok gambar sambil telan air liur..
*Haus, sangap telan air liur*



Seawal 10 pagi dah bertolak ke Ulu Yam..
Jadi, Alfi sambung tido balik masa dalam perjalanan...



Pergi sebab ajakan dari abang ipar dan keluarge mertua dia..
Last pergi tahun 2003, rombongan dari UiTM Shah Alam..
Masa tu kerja untuk convo UiTM...
10 tahun yang lepas tu....



Ok, dah nak sampai...



Tasik sebelum sampai ke Ulu Yam...



Anak2 dgn ayahnya dah start mandi...
Kebetulan hari ahad tu memang janji nak bawak mandi kolam..
Sekali abang ipar ajak, so tu yang ok je nak join...



Ayah dan Lea, Lea sampai biru2 bibir sebab sejuk yang amat...
Ape2 hal amik gas asma dulu utk Lea..
Takut terlampau sejuk asma akan serang dia...



Alfi yang memang tahan sejuk...
Selamba jer tak pakai baju..
Aku pun turun rendam kaki jer...
Sejuk terlampau, dengan cuaca mendung lagi...



Budak2 ni tak nak naik...sampai makan pun kena hantar masuk sungai...
Layan je la...



2 beradik yang happy dapat main air...

Sempat berendam dalam 2-3 jam jer...
Lepas tu hujan lebat, dan diarahkan naik takut air besar...
OTW balik semua tidur..kecuali driver..
Tau2 dah sampai Shah Alam...
Lepak rumah abang ipar sambil tunggu abang ipar yang sulong datang beraya...

p/s : Memang betul2 short trip sebab pukul 11 sampai, makan2, mandi2, balik...
Pukul 5 dah ada kat Klang balik...tp aku memang fail nak ingat jalan kalau pergi sendiri...


No comments:

Post a Comment