Wednesday, 21 November 2012

~ My 1st Big Winning 2012 ~

Assalamualaikum....

Hari yang penuh ceria...sepatutnya nak buat wordless wednesday..tp sebab nak kongsi cerita pasal semalam, terpaksa buat full entry...

Ini kisah lanjutan dari menang shopping spree tu..

Seawal 9.30pagi sudah berasa di Econsave bersama encik suami tersayang..apa-apa hal pun ke toilet dulu.*sanggup amik cuti unpaid leave untuk teman g Econsave*

Terasa rileks siket sebab dah buat warming up kasi panas badan..takut kaki krem, tangan lenguh2 nanti...Ubat nervous pun dah telan..time ni baru ingat nak makan ubat...

Event pukul 10.30pagi, jd dalam pukul 10.00am tu survey lagik sekali...Kalo ikutkan semua barang dari P&G nak amik..tp masa dalam masa 4 minit ni mana yang sempat jerk..

Ada dua peserta, aku dan seorang lagi lelaki cina..dia 1st time, aku pun 1st time..PIC datang dalam 10.40am . So, dia decide aku 1st..tapi lelaki cina ni nak tukar sebab dia ada hal penting. Okla, aku pun tukar la..
Pemenang area Klang hanya 2 orang. Lagi satu dari Butterworth...

Agak lama jugak tunggu turn aku, dalam 11.15 baru peserta lelaki cina tu habis. Itupun kena tunggu lagik sebab pekerja Econsave tu nak re-fill balik barang yang peserta lelaki cina tu dah amik. Aku usha dari jauh tengok dia amik satu troli jerk..tp bil dia cecah lebih kurang RM2,200...wuiiii, aku ingat dalam RM700-RM800 jer..

Sampai turn aku, berlari dengan penuh semangat...1st aku rembat Dynamo, pastu sabun Fab, Downy, Ampi Pur. Sekali dah penuh satu troli...rules dia kalo nak amik troli lagi, kena lari amik kat pintu masuk...tp kebetulan sangat2 ada troli kosong kat situ..PIC tu kata amik jer..aku pun teruskan misi amik Febreeze, berus gigi Oral B, syampu Pantene, Rejoice dan Head & Shoulder. Bila nak amik Whisper, masa dah stop..cukup 4 minit...penat dan lenguh tangan aku...

Malangnya gambar ketika kejadian tiada...sabar je la aku...rupanya setting telefon aku tertukar..sepatutnya camera setting@storage memory card, tp tertukar ke phone memory. Jadi takdela gambar...sedih tau..so gambar ni semua lepas kejadian....total bil aku lebih kurang RM2,100...



Di luar Econsave..muka menahan panas..



Hasil rembatan selama 4 minit.


Setelah disusun...



Downy yang refill ni gift sebab beli 2 botol downy, dpt 1 pek refill..


Yang dalam kotak tu sikat Pantene, gift sebab amik syampu Pantene..


Abaikan latar belakang rumah aku tu...


Aku rasa syampu la paling banyak...


Agak-agak, kalo guna bila la boleh habis..



Ampi Pur tu pun ada gift, amik 2 botol dpt 1 botol gift...

Syukur Alhamdulillah sangat2...Terima kasih P&G dan Econsave...pasni confirm akan join lagi contest P&G...

video

Encik suami tak amik gambar, tp dia tolong amik video...ada gak cerita masa kejadian...malu aii...

Kalo tengok brand P&G memang banyak product  dia..Olay, Gillete, Bonux, Whisper, Vicks, syampu Herbal Essence dan lain-lain...tp disebabkan Olay tu simpan dalam kabinet kaca, takut tak sempat aku skip jer la...Gillete dekat cashier, tak sempat gak...Whisper dah amik, tp tak sempat masuk troli..

P/S : Sebahagian barangan akan disumbangkan pada kawan dan family yang banyak membantu...Sebahagian akan dijual...kalo ada orang nak beli la...Terima Kaseyyyyy.....

6 comments:

  1. alhamdulillah.. rezeki tu. ;-) boleh bukak kedai depan umah la.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...rezeki Allah..idak la smpi bukak kedai...

    ReplyDelete
  3. ha ahhh...mmg big winning nih.syiok shopping wlaupun 4min. gile terror..tahniah3

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, takde pengalaman dpt la RM2k..kalo ada pengalaman dah confirm seret satu rak masuk troli...mesti lagi lebih...

      Delete
  4. tahniahnyer makk., tuu dinding conteng2 sape punye keje.., ehHHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasala wak...anak2 tunjuk daya kreativi memasing...

      Delete