Thursday, 11 April 2013

~ Semakan Daftar Pemilih Dan Lokasi PRU 13 ~


Assalamualaikum w.b.t....

Semua tau kan, 5/5/13 kita akan mengundi...

Kalau ikutkan umur aku, sepatutnya dah pernah mengundi sekali, tp sebab dedulu tak daftar lagi, ngengadakan so tak boleh ngundi la. Yang sebenarnya, aku pun tak tau dah daftar ke tak..itu hari cek2, eh nama aku dah ada la...

Sapa yang daftarkan pun aku tak tau..mungkin cawangan kampung aku kot.. So, tahun ni 1st time la aku mengundi...masa 1st time check, tak ada tulis tempat mengundi...hari ni aku check dah ada..so, dah tau kat maner..

a) Pada kengkawan nak check secara online :

http://daftarj.spr.gov.my/




b) Pada yang nak check melalui SMS :

Taip SPR<jarak> SEMAK<jarak>No. K/P dan hantar ke 15888


c) Pada yang nak check melalui telefon : 


Sila dail 03-8885 6565 (jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang)

No comments:

Post a Comment